km/óra
  2021.01.16., szombat  •  Gusztáv napja
Megyei I. osztály - nem sok babér termett a vendégcsapatoknak a szombati játéknapon

Megyei I. osztály - nem sok babér termett a vendégcsapatoknak a szombati játéknapon

A Jánosháza, a Kőszeg, valamint a Szentgotthárd is három gólt szerezve tartotta otthon a pontokat a bajnokság 11. fordulójában. A CVSE első hazai győzelme továbbra is várat magára.

 

Jánosháza VSE - Király SE  3-0 (2-0)  Jánosháza, vezette: Szabó I.

Jánosháza: Pethő - SZABÓ (Vágusz 86.), Závecz, Huszár, VIRÁG (Zsákai 90.), PALKOVITS, BÜKI, Szép (Ambrus 67.), NAGY, BALÁZSI, Niksz (Németh 74.)

Vezetőedző: Molnár Károly

Király SE: Tóth - Takács, Kalmár, Fülöp (Fábián 46.), Kudron, Reseterits (Marton 76.), Hertelendi (Hujber 76.), Devecseri (Németh 78.), Halmosi, Lakosi, Subicz

Vezetőedző: Hegyi László

Gólszerzők: Virág 14., Szabó 32., Németh 75.

 

A két hasonló képességű együttes találkozóján mindkét csapat bátor, offenzív játékkal kezdte a mérkőzést. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az adok-kapokból a hazai együttes jött ki jobban, és kétgólos előnyre tudott szert tenni bő fél óra elteltével. A félidő hátralévő részében a Jánosháza akarata érvényesült, újabb gól viszont már nem született, így 2-0-s állással mentek az öltözőbe a csapatok. A fordulás után magára talált a vendég Király és próbált nyomást helyezni a vendég kapura, komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakítani Hegyi László együttesének. A hazaiak a 75. percben Németh révén újra betaláltak, ezzel pedig ki is alakult a 3-0-s végeredmény. A Jánosháza megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Szentgotthárdi VSE - Büki TK 3-1 (1-0) Szentgotthárd, vezette: Németh

Szentgotthárd: Kapui - Kovács, Osvald (Korpics 85.), Düh, Támis, Dancsecz, Majczán (Gécsek 81.), Sulics, Nagy, Tulok (Papp 76.), Könye (Balázs 71.)

Vezetőedző: Papp Zoltán

Bük: Kamondi - Németh, Kovács R. (Kossuth 57.), Wágner, Kovács Z., Orbán, Tóth, Csonka, Plenár, Taródi (Kónya 76.), Tar (Kiss 49.)

Vezetőedző: Marton Róbert

Gólszerzők: Kovács 9., Düh 82., Nagy 83., ill. Tóth 78.

 

A Szentgotthárd és a Bük egymás ellen próbált kimászni a gödörből a szombati találkozón. Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ezekkel azonban a házigazda sáfárkodott jobban, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A hazai együttes a hozzáállása miatt is teljes mértékben rászolgált a három pontra.

 

 

CVSE - Vulkán Fürdő - Egyházasrádóci SE 0-0 Celldömölk, vezette: Dombi

Celldömölk: Osvald - Galovich, Enyingi, Göntér, Szuh, Pázsi (Szabó 76.), Gorácz, Kocsis, Döbrente, Keszei R., Horváth (Schimmer 76.)

Vezetőedző: Kelemen Kornél

Egyházasrádóc: Bali - Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Báger 86.), Kardos (Paksi 71.), Mészáros (Bakos Cs. 78.), Bakos D., Máté (Horváth 66.), Krajczár

Vezetőedző: Lukács Ede

 

A hazaiak már a mérkőzés kezdetétől fogva támadólag léptek fel, egyértelmű céluk a három pont megszerzése volt. Több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, ezeket viszont nem sikerült értékesíteni, így meg kellett elégedniük az egy ponttal a szervezetten futballozó Egyházasrádóc ellen.

 

 

Kőszegi Lóránt FC - Körmendi Football Club 3-0 (0-0)  Kőszeg, vezette: Vass

Kőszeg: Bán - Lintner (Toldi 62.), Fehér A., Gugcsó, Prán D. (Keresztes 88.), Csák, Kovács (Réti 77.), Rómer, Prán A., Fehér D., Szolyák

Vezetőedző: Őri Gábor

Körmend: Balogh Á, - Nyári, Péter, Buti (Horváth 88.), Simon (Szukics 81.), Németh, Balogh J. (Krajczár 62.), Sipos, Török, Kökény, Tompa (Szabó 73.)

Vezetőedző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Rómer 53., Kovács 66., Szolyák 84.

 

Jól előkészített, de nehéz, mély talajú pálya fogadta a csapatokat a Kőszeg Körmend elleni találkozóján. Mindkét együttes bátor, támadó szellemű futballal rukkolt elő, és várta, hogy az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználhassa. Komolyabb gólszerzési lehetőség ennek ellenére az első játékrészben egyik gárda előtt sem adódott, így 0-0-s eredménnyel mentek az öltözőbe a csapatok. A fordulás után aztán mind játékban, mind pedig fizikálisan a vendégek fölé tudott nőni a Kőszeg, a kidolgozott helyzetekből pedig hármat sikerült is értékesíteni. A 3-0-s végeredmény ellenére a fiatal játékosokból álló, szimpatikusan játszó Körmend megnehezítette a formáját egyre jobban visszanyerő kőszegiek dolgát. 

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 47. szám - 2020.12.19.
Savaria Fórum 29. évfolyam 47. szám - 2020.12.19.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Péntektől csak online regisztráció után lehet belépni Ausztriába – az ingázókra nem vonatkozik az új szabály
Nehezebb lesz Ausztriába utazni péntek 0 órától: aki belép az országba, annak előtte online regisztrálnia kell - az ingázó munkavállalók ezúttal is kivételek a rendelkezés alól.
Már a lét a tét: kinyitotta kávézóját a linzi vendéglátós, így tiltakozott a lezárás ellen - akár 30 ezer eurós bírságot is kaphat
Kétségbeesett tiltakozó akcióra szánta el magát egy linzi kávézó tulajdonosa: a legnagyobb zárlat közepette hétfő délután kinyitotta az egységét. A lépéssel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozása a túlélésért küzd.
Csődhullám várható Ausztriában?
Csökkent tavaly a vállalati csődök száma Ausztriában a válság következményeinek kivédésére nyújtott állami támogatásoknak köszönhetően, az idén azonban legkésőbb az év második felében már csődhullám jelentkezésére számít az AKV (Alpenländische Kreditorenverband), a hitelező pénzintézetek szakmai képviseleti szervezete.
Méteres hó hullott Ausztria nyugati részén: lezárt utak, áramkimaradás, lavinaveszély
Kedd óta havazik Ausztria nyugati részén: Tirolban és Vorarlbergben rendkívüli lavinaveszélyre figyelmeztetnek a nagy mennyiségű friss hó miatt.
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Az elmúlt évek egyik legdurvább télkezdetét élték meg az Alpok déli részén, írja a wetteronline.de portál. A hétvégén Tirol egyes részein több mint két méter hó esett.
legfrissebbek
Húszéves a Wikipédia
Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.
Bizalmatlansági indítványt adtak be a szlovén kormány ellen
Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be a parlamentben a Janez Jansa vezette jobbközép koalíciós szlovén kormány ellen baloldali ellenzéki pártok, mert szerintük a kabinet nem képes megbirkózni a koronavírus-járvánnyal.
Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek
Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő "labdácskák" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.
Harmadára csökkent tavaly a Horvátországba látogató magyarok száma
A korábbi évhez képest mintegy harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban 2020-ban, a vendégéjszakák számában ugyanakkor kisebb mértékű volt a mérséklődés - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t.
Rooney visszavonult és vezetőedzőként folytatja
Befejezte pályafutását és legutóbbi klubja, a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lett Wayne Rooney.