km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei I. oszály: nagy csatában nyert a Sárvár, kihasználva ezzel a Celldömölk és a Király pontosztozkodását

Megyei I. oszály: nagy csatában nyert a Sárvár, kihasználva ezzel a Celldömölk és a Király pontosztozkodását

A Haladás-Zanat vezetni is tudott a címvédő ellen, a Sárvár azonban a második félidőben fordítani tudott. A Répcelak, valamint a Táplán is idegenben tudta begyűjteni a három pontot, míg a Bük és Vasvár hazai környezetben diadalmaskodott.

 

Hat mérkőzést rendeztek szombaton a megyei I. osztályú bajnokság 12. fordulójában. Nem akármilyen találkozókra került sor, ugyanis a tabella első négy helyezettje egymás ellen lépett pályára. A CVSE a Király SE gárdáját fogadta, míg a Haladás-Zanat a Sárvárt látta vendégül.

 

Vasvár VSE - Jánosháza VSE 2-1 (0-0)  Vasvár, vezette: Németh

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Márton 89.) , Berta, Vincze, Fülöp (Hantó 90.) , Elekes, Dávid, Réfi, Czövek, Schermann (Pálla 56.)

Edző: ifj. Sziffer István

Jánosháza: Pethő - Bognár, Virág, Kiss, Szabó L., Büki, Laczi, Szabó T., Nagy, Benkő (Sztojka 56.) , Balázsi (Székács 38.)

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Fölüp 2 (50., 62.), ill. Büki 74.

 

Két meglehetősen enervált csapat találkozott egymással, az első félidőben javarészt felívelések és egy-egy kontra jelentett veszélyt a kapukra. A pihenőt követően a hazaiak kapták el jobban a fonalat, bő 15 perc leforgása alatt két gólt is szereztek, és ezt követően is megvoltak a helyzeteik, egy szép támadás végén azonban találatra zárkózott a Jánosháza. A Vasvár végül nagyot védekezve kihúzta a hátralévő időt kapott gól nélkül, megszerezve ezzel a győzelmet.

 

Szentgotthárdi VSE - Répcelaki SE-Sport 36 2-4 (0-2)  Szentgothárd, vezette: Talabér

Szentgotthárd: Tóth - Gerebics, Kovács, László (Laczó 46.) , Dancsecz, Gécsek, Korpics (Báger 46.) , NAGY Sipos G., Sipos B., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Répcelak: Németh - Palkó, Tóth, Markó (Németh 80.) , DE PAULA, Verasztó, Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Tar

Edző: Balassa Péter

Gólszerzők: Nagy 2 (59., 74.), ill. De Paula 2 (25., 66.), Verasztó 2 (40., 49.)

 

Kiegyenlített mérkőzést vívtak a felek, egyik csapat sem igazán tudott a másik fölé kerekedni. A nagy taktikai harcban a vendégek használták ki jobb százalékkal az előttük adódó lehetőségeket, így ők örülhettek a győzelemnek. A gotthárdiaknak pontosabb befejezéskre, élesebb kapu előtti játékra van szükségük a jobb folytatáshoz.

 

Büki TK - Kőszegi Lóránt FC 1-0 (1-0)  Bük, vezette: Marácz

Bük: Kamondi - Czingráber, Wágner, Németh Z., Kovács, Csonka, Németh G., Horváth, Orbán, Czirók, Schimmer

Edző: Marton Róbert

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Rákhely, Csák, Németh O. (Szűcs 78.) , Réti (Riegler 68.) , Németh A., Kiss, Fehér

Edző: Őri Gábor

Gólszerző: Németh Z. 12.

 

A mérkőzésen  - melyen mindkét csapat több meghatározó játékosát nélkülözni kényszerült - szinte végig a küzdelem dominált, több helyzet viszont a büki alakulat előtt adódott. Ezekből egyet sikerült értékesíteni, így a hazaiak a játék képe alapján összességében megérdemelten tudták begyűjteni a három pontot egy rendkívül nehéz mérkőzésen és egy jó ellenféllel szemben. 

 

Körmendi Football Club - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1-2 (0-0)  Körmend, vezette: Papp

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti, KRAJCZÁR (Németh 73.) , Köntés, Sály, Majtényi, László, BITA, Sipos, MAJCZÁN

Edző: Kurucz Ádám

Táplán: Gyécsek - VIDÁK, Gombos (Jantos 77.) , Gyurcsányi (Karda 13.) , Németh, POLYÁK, HUSZÁR, Manganelli, Polgár (Versegi 88.) , Horváth, Mikovics

Edző: Borbás János

Gólszerzők: László 86., ill. Vidák 2 (72., 81.)

 

A sok sérülés miatt tartalékosan felálló, és pocsék formában lévő hazai csapat fogadta a Táplán együttesét. Nagy mezőnybeli küzdelem mellett a második félidőben két gólos előnyre tett szert a vendég csapat, amelyre csak egy góllal tudott válaszolni a Körmend, így nem érdemtelenül vitte el Körmendről a három pontot a Táplán.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Sárvár FC 1-2 (1-0)  Szombathely, vezette: Vass

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Varga, Perger, Szakály (Baumgartner 65.) , Pap, Ferencz, Iván, Péter, Machinek, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Sárvár: Velladics - Kovács Bá., Horváth, Ódor, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be., Tóth (Szakos 82.) , Szemes, Csákvári (Illés 65.)

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Ferencz 8., ill. Tokaji 52., Ódor 71.

 

A tabella harmadik és negyedik helyezett csapata nézett egymással farkasszemet Szombathelyen. A sok sebből vérző hazaiak Ferencz góljával korán megszerezték a vezetést, sőt, mi több, a sárvári kapusnak nagy bravúrt kellett bemutatnia 1-0-ás állásnál. A házigazda nagyot küzdött, még a vendégek fordítása után is mentek előre, újabb gólt azonban már nem sikerült szerezniük. Egy végig nyílt, kiélezett mérkőzésen a Haladás-Zanat nagy csatára késztette a címvédőt és nagyon közel állt ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzen. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Király SE 3-3 (2-2)  Celldömölk, vezette: Harcsár

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi (Göntér 77.) , Szuh, Marsai Má., Tóth (Szabó 68.) , Gorácz (Horváth 92.) , Keszei T., Galovich, Keszei R., Kovács

Edző: Kovács Balázs

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kalmár (Kondákor 74.) , Kudron (Fábián 66.) , Reseterits, Németh (Tamás 88.) , Devecseri, Halmosi, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Kovács A. 2 (23., 90.), Marsai Mi. 41., ill. Halmosi 2 (10., 29.), ill. Fábián 70.

 

Remek meccsnek ígerkezett a két élcsapat találkozója, annak ellenére is, hogy a hazaiaknál a héten tovább bővült a maródiak listája. Kitűnő első félidőt produkáltak a felek, nagy iram, jó játék és izgalom jellemezte a félidőt, amiben mindig a vendég csapat szerzett vezetést, de jól reagált a CVSE a történtekre és megérdemelten tudott egyenlíteni. A második játékrészben keveset forgott veszélyben mindkét kapu, így némileg váratlanul harmadszor is megszerezte a vezetést a Király. Ezután is próbált egyenlíteni a hazai gárda és küzdőszellemük, valamint a nagy szívük a meccs végén segített és harmadjára is sikerült döntetlenre hozniuk a meccset. Nagy iramú, élvezetes találkozón igazságos pontoztozkodás született, a két csapat igazolta, hogy nem véletlen a tabellán elfoglalt helyezése. Remek egyéni teljesìtményekkel mindkét oldalon, kitűnő meccset láthatott a publikum, ami után vastapssal jutalmazta a hazai gárdát.

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.
A közgyűlést értékelték a frakciók: a SZOVA új vezérigazgatója mindenkinél téma volt
Közös megegyezéssel távozik a SZOVA éléről dr. Németh Gábor vezérigazgató, helyére Kovács Cecíliát, a Sportközpont és Sportiskola vezetőjét nevezte ki a közgyűlés. Június 1-től pedig Molnár Miklós lesz a Szombathelyi Távhőszolgáltató igazgatója. Tegnap zárt ülésen döntöttek személyi ügyekről a képviselők. A mai sajtótájékoztatókon erről, valamint a költségvetésről és a Fadrusz János utca felújításáról esett a legtöbb szó.
Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap
A szombathelyi, a sárvári és a körmendi tűzoltóság is várja a gyerekeket.