km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Megyei I. osztály: egy hazai és két idegenbeli siker a vasárnapi mérleg

Megyei I. osztály: egy hazai és két idegenbeli siker a vasárnapi mérleg

Egygólos győzelmeket hoztak a megyei I. osztály 10. fordulójának vasárnapi mérkőzései: a Táplánszentkereszt a Vasvár ellen tartotta otthon a három pontot, a Vép és a Répcelak pedig idegenben tudott nyerni. Előbbi a Szentgotthárd, utóbbi pedig a Szarvaskend ellen.

 

A szombati öt mérkőzés után vasárnap három összecsapást rendeztek a megyei I. osztályban. A Szarvaskend a Répcelak együttesét fogadta, a Táplán a Vasvárt látta vendégül, míg a Szentgotthárd a Véppel küzdött meg a bajnoki pontokért.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Vasvár VSE 1-0 (1-0)  Táplánszentkereszt, vezette: Imre

Táplán: Gyécsek - Mercs (Fürdős, 89.) , Huszár (Gombos, 59.) , Gyurcsányi (Dala, 31.) , Polgár, Rosner, Markó, Manganelli, Szakasics, Polyák, Vidák

Edző: Borbás János

Vasvár: Kántor - Varga, Horváth, Czövek, Elekes, Réfi, Vincze, Kónya, Tausz (Berta, 85.) , Márton, Schermann (Pálla, 56.)

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerző: Vidák 36.

 

A hazaiak ezen a mérkőzésen küzdésből jelesre vizsgáztak egy kimondottan jól és bátran futballozó Vasvár ellen.

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Vép VSE 1-2 (1-0)  Szentgotthárd, vezette: Bíró

Szentgotthárd: Kapui - LÁSZLÓ, OSVALD (Sipos B., 79.) , Nagy, Takács (Komáromi, 50.) , Dancsecz, Gécsek, SULICS, SIPOS G., Bedi, GYÉCSEK

Edző: Robert Kercmar

Vép: Bezdi B. - Németh, Czeglédi, Beke (Berta, 37.) , Szalai (Pogácsás, 90.) , Szalay, Niksz, Szijártó (Illés, 46.) , Szendrődi, Takács Á. (Balikó, 92.) , Takács M.

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Osvald 26., ill. Szendrődi 82., Takács Á. 88.

Kiállítva: Németh 70. (Vép)

 

A találkozót mindkét csapat óvatosan kezdte, főként mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az idő előrehaladtával aztán átvette a mérkőzés irányítását a Szentgotthárd, amely a 26. percben meg is szerezte a vezetést. A fordulás után még egy lapáttal rátettek a hazaiak, több óriási helyzet is adódott előttük, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Nem könnyítette meg a Szentgotthárd helyzetét, hogy a 70. percben tíz főre fogyatkozott, ráadásul a 82. percben érkezett a Vép egyenlítő találata, majd hat minutummal később a fordítás is. A sportnyelvvel élve a Szentgotthárd egy megnyert mérkőzést veszített el.

 

Szarvaskend SE - Répcelaki SE 0-1 (0-0)  Szarvaskend, vezette: Árpád

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna (Kunovics, 33.) , Németh, Tuboly, Földes, Tompa, Kopfer, Kis-Nemes, Törő

Edző: Kovács Kálmán

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, De Paula, Ódor, Sipos, Horváth (Tar, 71.) , Csányi, Rácz, Tarcsay

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerző: De Paula 85.

Kiállítva: Németh 83. (Szarvaskend)

 

Az első játékrészben egy-egy nagy helyzet adódott a két csapat előtt, hazai oldalon a kapufa akadályozta meg a gólszerzést, a másik oldalon pedig a kapu fölé szállt a lövés. A fordulás után sem igazán változott a játék képe, kiegyenlített csata folyt, majd a hajrában a szarvaskendiek szavaival élve a "kiscsapat" kárára tévedett a játékvezető és egy olyan találatot szerzett a Répcelak, melynél nem haladt át a labda a gólvonalon. Hiába küzdöttek nagyot a hazaiak, ez megfogta őket, így végül 1-0-s vereséget szenvedtek.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa arab beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.