km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megverte a kocsmáros a vásárlót

Megverte a kocsmáros a vásárlót

A Körmendi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 324.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, kötelezte továbbá 27.340 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a sértett 2021. május 10-én reggel megjelent egy falusi, a vádlott által üzemeltetett ital- és dohányboltban, ahol az italmérő helyiségből nyíló dohányboltban tartózkodó vádlott kérdőre vonta őt azzal, hogy mit keres nála, mivel tudomása szerint járványügyi karantén elrendelése miatt neki otthonában kellene tartózkodnia. A sértett ekkor közölte a vádlottal, hogy már nem áll karantén alatt, majd a vádlott édesanyját trágár kifejezéssel illette. A vádlott ekkor indulatosan a dohánybolt helyiségéből éppen kimenni készülő sértettet hátulról meglökte, aki a lökéstől az italmérő helyiség egyik asztalára esett, amelynek következtében az asztal lapja eldőlt. A sértett a földre esett térdelő helyzetbe, miután a vádlott tenyérrel háromszor tarkón ütötte őt, s az ütés következtében a sértett a fejét beverte az egyik szék fém támlájába. 


Ezután a vádlott a nyakánál megfogta a sértettet, és a bejárati ajtó felé lökte, majd az ismét térdelő helyzetbe került sértettet háromszor farba rúgta, s kilökte őt az ajtón. A sértett ezután távozott a kereskedelmi egységből, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.


Az ítélet jogerős.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.