km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Megverte a kocsmáros a vásárlót

Megverte a kocsmáros a vásárlót

A Körmendi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 324.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, kötelezte továbbá 27.340 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a sértett 2021. május 10-én reggel megjelent egy falusi, a vádlott által üzemeltetett ital- és dohányboltban, ahol az italmérő helyiségből nyíló dohányboltban tartózkodó vádlott kérdőre vonta őt azzal, hogy mit keres nála, mivel tudomása szerint járványügyi karantén elrendelése miatt neki otthonában kellene tartózkodnia. A sértett ekkor közölte a vádlottal, hogy már nem áll karantén alatt, majd a vádlott édesanyját trágár kifejezéssel illette. A vádlott ekkor indulatosan a dohánybolt helyiségéből éppen kimenni készülő sértettet hátulról meglökte, aki a lökéstől az italmérő helyiség egyik asztalára esett, amelynek következtében az asztal lapja eldőlt. A sértett a földre esett térdelő helyzetbe, miután a vádlott tenyérrel háromszor tarkón ütötte őt, s az ütés következtében a sértett a fejét beverte az egyik szék fém támlájába. 


Ezután a vádlott a nyakánál megfogta a sértettet, és a bejárati ajtó felé lökte, majd az ismét térdelő helyzetbe került sértettet háromszor farba rúgta, s kilökte őt az ajtón. A sértett ezután távozott a kereskedelmi egységből, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.


Az ítélet jogerős.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.