km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Megújulva várják az iskolák a diákjaikat

Megújulva várják az iskolák a diákjaikat

Felújítási és karbantartási munkák zajlottak a nyári szünetben a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben. Több általános és középiskolában fejlesztések is történtek.

 

Megújulva várja diákjait szeptembertől a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Tantermeket, öltözőket festettek ki, újraparkettázták a tanári szobát, átépítették a második emeleti mosdókat, illetve egy számítógépes tantermet is kialakítottak. Merklin Ferenc intézményvezető az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az iskolában az informatika oktatása nagyon magas színvonalú, és az egyik legfontosabb az idegennyelv-oktatás mellett. De a két informatikatermük erre már nem volt elég, hiszen az érettségi lebonyolításához is szükség volt gépekre. A földszinten sikerült kialakítaniuk egy új informatikatermet.


Festettek nyáron a Gothard, a Neumann, a Paragvári, a Zrínyi iskolákban és a Németh Pál Kollégiumban is. A Dési iskolában a tornaterem sportpadlóját, a Nagy Lajos Gimnáziumban pedig a kazánt javították meg, és itt festettek is. A tankerületi központ 2020-ban más munkálatokat is elvégzett: a Bercsényi iskolában felújították az aszfaltos pályát és a balesetveszélyes udvari átjárót. A Dési iskolában szintén az aszfaltos pálya és a földszinti vizesblokk felújítása történt meg, a Neumannban a vizesblokkot korszerűsítették. A Németh Pál Kollégiumban kicserélték az ablakokat. A Nyitra utcai iskolában megújult a főbejárat lépcsője és a vízelvezetés. A Váciban a hőközpontban elöregedett szerelvények és az iskolai nyílászárók cseréjét valósították meg. 


Az Aranyhíd gyógypedagógiai intézményben is elkezdődtek a várt fejlesztések. Lendvai Katalin intézményvezető hozzátette, hogy idén tavasszal, illetve nyáron megtörtént a régóta esedékes tetőfelújítás egy része. A Dózsa György utcai épület északi szárnya fölötti tető javítására került sor a héjazat cseréjével, illetve ahol szükséges volt, ott a tetőablakok cseréje is megtörtént. Illetve felmérték a következő etapot, mert több szakaszban végzik el a tetőfelújítást.


A Szombathelyi Tankerületi Központ a karbantartásra 24 milliót, nagyobb felújítási munkákra 96 milliót fordított az intézményeiben. Több esetben az iskolák alapítványai és baráti körei is segítették a beruházások megvalósulását.  

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt
Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
A kormány bulvárlapjai Pataky Attilával és Nagy Feróval fejtették meg a benzinárhelyzetet
A benzinárstop megszünetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki - írja a Telex.
A szombathelyi kórházban fekvő betegtől tulajdonította el a mobilját egy hajléktalan nő
A Szombathelyi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű, hajléktalan, idős nőt, valamint 30.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben – közölte a Szombathelyi Törvényszék.
Decemberi közgyűlés: változó menetrend, pluszkiadások a nehéz gazdasági helyzetben
Elkezdődhet a szentkirályi bölcsőde tervezése, változik a Blaguss menetrendje Herényben, tovább működik az elekromos rollerkölcsönző-hálózat. Többek között ezek a témák szerepelnek a decemberi közgyűlés napirendjén. Novemberben nem tartott rendes ülést a szombathelyi képviselő-testület, ma két hónap aktuális ügyeit vitatják meg. 19 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyal a közgyűlés. A közgyűlést ezúttal is élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.
A Thököly utcai aluljárót és környékét takarították
A Thököly Imre utcai gyalogos aluljárót és annak környékét takarította ma a Szova NZrt., számolt be Horváth Soma alpolgármester Facebook-posztjában.