km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Megújulva várják az iskolák a diákjaikat

Megújulva várják az iskolák a diákjaikat

Felújítási és karbantartási munkák zajlottak a nyári szünetben a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben. Több általános és középiskolában fejlesztések is történtek.

 

Megújulva várja diákjait szeptembertől a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Tantermeket, öltözőket festettek ki, újraparkettázták a tanári szobát, átépítették a második emeleti mosdókat, illetve egy számítógépes tantermet is kialakítottak. Merklin Ferenc intézményvezető az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az iskolában az informatika oktatása nagyon magas színvonalú, és az egyik legfontosabb az idegennyelv-oktatás mellett. De a két informatikatermük erre már nem volt elég, hiszen az érettségi lebonyolításához is szükség volt gépekre. A földszinten sikerült kialakítaniuk egy új informatikatermet.


Festettek nyáron a Gothard, a Neumann, a Paragvári, a Zrínyi iskolákban és a Németh Pál Kollégiumban is. A Dési iskolában a tornaterem sportpadlóját, a Nagy Lajos Gimnáziumban pedig a kazánt javították meg, és itt festettek is. A tankerületi központ 2020-ban más munkálatokat is elvégzett: a Bercsényi iskolában felújították az aszfaltos pályát és a balesetveszélyes udvari átjárót. A Dési iskolában szintén az aszfaltos pálya és a földszinti vizesblokk felújítása történt meg, a Neumannban a vizesblokkot korszerűsítették. A Németh Pál Kollégiumban kicserélték az ablakokat. A Nyitra utcai iskolában megújult a főbejárat lépcsője és a vízelvezetés. A Váciban a hőközpontban elöregedett szerelvények és az iskolai nyílászárók cseréjét valósították meg. 


Az Aranyhíd gyógypedagógiai intézményben is elkezdődtek a várt fejlesztések. Lendvai Katalin intézményvezető hozzátette, hogy idén tavasszal, illetve nyáron megtörtént a régóta esedékes tetőfelújítás egy része. A Dózsa György utcai épület északi szárnya fölötti tető javítására került sor a héjazat cseréjével, illetve ahol szükséges volt, ott a tetőablakok cseréje is megtörtént. Illetve felmérték a következő etapot, mert több szakaszban végzik el a tetőfelújítást.


A Szombathelyi Tankerületi Központ a karbantartásra 24 milliót, nagyobb felújítási munkákra 96 milliót fordított az intézményeiben. Több esetben az iskolák alapítványai és baráti körei is segítették a beruházások megvalósulását.  

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.