km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Megújult járdaszakasz a Víztorony mellett

Megújult járdaszakasz a Víztorony mellett

Városi forrásból újult meg egy 115 méteres járdaszakasz a Víztorony mellett, az átépítés része annak a fenntartási programnak, amelynek során idén csaknem húsz helyszínen teszik, tették rendbe az évek, évtizedek óta elhanyagolt gyalogjárókat.

Horváth Soma, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta, hogy a Jurisich Miklós utca és a Gyöngyös-híd közötti rész nagyon elhasznált állapotban volt. A Víztornyot és a körülötte található parkot jó időben sokan keresték fel, ezért is volt fontos a felújítás, amelynek során 115 méteres szakasz újult meg, közel 2,5 millió forintos költséggel.

- A város a program során több mint 60 millió forintot költött arra, hogy 19 helyszínen rendbe tegye az elhanyagolt járdákat, összesen 3 kilométer szakasz újult meg így a városban. Fontos tudni, hogy ezeket a munkálatok függetlenek az útfelújítási programtól, azonfelül hoztuk rendbe a forgalmas, sokak által használt járdarészeket. Ilyen volt például a Csónakázó-tónál lévő, évtizedek óta nem gondozott szakasz. A 19 helyszín a településünk különböző pontjain található, mivel valamennyi városrész fontosnak tartjuk, a képviselő pártszíne nem számít, kizárólag arra koncentrálunk, hogy élhetőbbé tegyük Szombathelyt. 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.