km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Megújult a tó melletti járdaszakasz

Megújult a tó melletti járdaszakasz

A Szentivánéji vigasságok pénteki rendezvényeire érkezők már használhatják a Csónakázótó melletti megújult járdaszakaszt. Finisben jár a munka, annak ellenére, hogy az aktuális gazdasági helyzet nehezítette a kivitelezést.

 

Az utolsó simításokat végezték tegnap azon a 400 méteres járdaszakaszon, amely az egyik legforgalmasabb a Csónakázótó környékén. Városszerte 200 millióból újulnak meg járdák.


Horváth Soma alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hátráltatta a munkát a gazdasági és háborús helyzet, mert a nyersanyagok és azok hiánya megjelenik az építkezéseken, útépítéseknél, úgy általánosságban mindenhol. Ennek ellenére szépen haladnak a SZOVA Nonprofit Zrt. munkatársai, mert mind a Szentivánéj, mind a Vasi vasember esetében használják ezt a sétányt.


Korábban a Váci Mihály és a Bolyai utcában, valamint az Oladi lakótelepen zajlott hasonló beruházás, de a folyamat nem áll meg - hangsúlyozta a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester. Horváth Soma kitért arra, hogy minden képviselő a saját körzetében szeretne minél több hasonló munkát megvalósíttatni, ez azonban nem ilyen egyszerű. A beruházások szakmai javaslatok alapján készülnek.


Az alpolgármester hozzátette, szinte a város összes pontján lesz ilyen járdafelújítás, és nagyon örül annak, hogy ilyen nehéz gazdasági helyzetben a város ezt önerőből valósítja meg. Úgy tudja, most a nyáron még a Joskar-Ola lakótelepen és a déli városrészen, Joskar-Gyöngyöshermán, Szentkirály térségében biztos, hogy elkezdődnek a munkálatok.


Erre a járdára péntektől komoly teher járul: a Szentivánéji Vigasságok programjai, koncertjei több ezres tömeget vonzanak évről évre. A színpadok pedig ezen keresztül közelíthetőek meg legkönnyebben. A munkát úgy ütemezték, hogy a nyári nagyrendezvényekre, köztük a Vasi vasember triatlonversenyre elkészüljön.

 

 

Fotó: Szombathely MJV Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Anno: ezrek vonultak fel a Karneválon
A karneváli forgatagot, amit nagy színjátéknak és eleven történelemkönyvnek egyaránt neveztek, 1961 szeptemberének végén láthatták először a város lakosai. A Savaria Karnevált –1963 kivételével – 1969-ig minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezték meg. A felvonulást 1965-ben, 1966-ban a televízió is sugározta.