km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Megújulhat a Károly Róbert utca burkolata

Megújulhat a Károly Róbert utca burkolata

A forgalmas Károly Róbert utca útburkolatának az állapota az elmúlt időben leromlott. Most azonban a Városfejlesztési Kft. munkatársainak és a városvezetés munkájának köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy Európai Uniós forrásból lecseréljék az aszfaltréteget, adta hírül nemrég Németh Ákos, a körzet képviselője a Facebook-oldalán. Erről is döntenek csütörtökön a képviselők.

 

Mint az erről szóló előterjesztésben olvasható, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és városvezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló TOP forráskeretet maximális hatékonysággal felhasználhassa, ezért az elmúlt években a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. aktív közreműködésével folyamatos egyeztetéseket folytatott a forráskeretet kezelő TOP Irányító Hatósággal és a Magyar Államkincstárral. Az elmúlt időszakban a vásárcsarnok és az új bölcsőde projektek kapcsán sikeresen folyamodtak többlettámogatásért. 


A 2014-2020 közötti Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból várhatóan 162 millió forint szabadon felhasználható forrás áll még Szombathely rendelkezésére. A forrásvesztés elkerülése érdekében a városfejlesztési kft. újabb egyeztetéseket folytatott, mely során kezdeményezte egy még folyamatban lévő projekt kiterjesztését, új projektelem beemelésével. Így került képbe a „Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése Szombathelyen” című projekt, melynek megvalósítására 2020.04.06-án kötött szerződést a város. A támogatási szerződésben rögzített projekttartalom teljes egészében megvalósul. Jelenleg 90 százalékos készültségi fok felett áll a kivitelezés, várhatóan 2023. február elején, a kivitelezői szerződésben rögzített teljesítési véghatáridő előtt a kivitelező benyújtja készre jelentését és elindulhat a projekt műszaki átadás-átvételi eljárása. Az önkormányzata ezen projekt műszaki tartalom módosítását szeretné kezdeményezni többlet műszaki tartalom megvalósításával, a fő beruházási helyszín közelében elhelyezkedő Károly Róbert útszakasz felújításával. 


A projekt fő céljának a módosítani kívánt új többlettartalom is megfelel: önkormányzati tulajdonú út felújítása annak érdekében, hogy a Szombathely város gazdasági területei megközelíthetőek legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára, közvetve és közvetlenül hozzájárulnak a foglalkoztatás növeléséhez, a foglalkoztatottság megtartásához, a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához. A megvalósítani kívánt többlet műszaki tartalom, azaz a Károly Róbert utca felújítása megfelel a pályázati felhívásban előírt műszaki-szakmai feltételeknek, illeszkedik a folyamatban levő projekthez, az operatív programhoz, a műszaki leírás kivitelezési szinten kidolgozott, a kivitelei terv rendelkezésre áll, az újonnan bevonandó útszakasz tulajdonviszonyai rendezettek.


A képviselők dönthetik el, hogy a „Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése Szombathelyen” c. projektbe a Károly Róbert utca útburkolatának felújítását bevonják-e.  

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.