km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megtévesztő kijelentések, pontatlanságok a pár napja feltűnt Déli hírek című kiadványban

Megtévesztő kijelentések, pontatlanságok a pár napja feltűnt "Déli hírek" című kiadványban

Sokak kapták a postaládájukba az elmúlt napokban a Déli hírek – A déli városrész magazinja című kiadványt. Tóth Kálmán, a körzet képviselője közösségi oldalán reagált a sajtótermékben megjelentekre.

Tóth Kálmán posztjában pontokba szedve reagált a magazinban kifogásolható dolgokra:


A címlapon található interjú több kijelentése is alkalmas a választók megtévesztésére, leginkább az, hogy a nevét sem vállaló kérdező kész tényként kezeli, hogy Tóth Kálmán a következő ciklusban is képviselő lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri a Déli Városrészen a szavazást. "Ez nettó hazugság. A körzetek számának csökkenésével a listás helyek száma is csökken. Ebből az következik, hogy én szinte biztosan nem kerülök a közgyűlésbe, ha nem nyerem meg a körzetet. Értem, hogy ezzel próbálják a szavazókat ellenem fordítani, de azért ezt lehetne őszintén, sportszerűen is." - írta a képviselő, hozzátéve,  hogy "érdekes kijelentés, hogy a jelölt „ezer szállal kötődik a déli városrészhez”. Tekintettel arra, hogy egy séi lakosról van szó, ez meglehetősen erős csúsztatás. Sokan emlékszünk arra, amikor olyan képviselőnk volt, aki havonta egyszer kibiciklizett hozzánk, és tevékenysége ebben merült ki. Szerintem ebből egyszer elég volt."

Tóth Kálmán arra is felhívja a figyelmet, hogy a  Vasúti Emléknap megjelenítése is inkorrekt módon történt: "Gusztus dolga úgy beállítani egy rendezvényt, mintha a jelöltnek bármi köze lenne hozzá, miközben kimegy rá, ott van fél órát, aztán lelép. Ez nemcsak a közösség lenézése, hanem azoké a valódi szervezőké is (szomszédos polgármesterek, helyi aktivisták és a Polgári Kör tagjai), akik ténylegesen elvégezték az eseményhez kapcsolódó munkát. Arról nem beszélve, hogy sikerült olyan fotót beletenni a kampányújságba, hogy az azon szereplők nem szerettek volna ebben szerepelni, - kaptam is ezzel kapcsolatban telefonhívást…".

Az utolsó észrevétel a városrészről kivezető utak kérdését érinti:  "Nyilván lehet vitát folytatni arról, hogy kell-e, lehet-e további kivezető utakat nyitni a városrészünkről. Ugyanakkor a Vadász utca lakói nevében tiltakozom az ellen, hogy Bogát forgalmát ráengedjék az eddig békés zsákutcájukra. A szakemberek között konszenzus van abban, hogy amíg az M86-os nem épül meg, az európai úthálózat részét képező 86-os útra új kicsatlakozást nem építünk." 


 


"Azt gondolom, hogy ezekkel az észrevételekkel tartozom a Déli Városrész lakóinak. Csoportunkban a vita eddig is és ezután is őszinte lesz, a számomra negatív hozzászólásokat nem töröljük, hanem igyekszem érdemben reagálni ezekre. Nem szeretnék ezen változtatni. De a hazugságok és csúsztatások leleplezése mindenkor szükséges, és ebből nem engedek a jövőben sem." - zárul Tóth Kálmán képviselő bejegyzése.

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.