km/óra
  2020.10.19., hétfő  •  Nándor napja
Megtartotta közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség, Csányi Sándor újabb öt évig elnök marad

Megtartotta közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség, Csányi Sándor újabb öt évig elnök marad

Az online közgyűlés legfőbb napirendi pontja az elnökség újraválasztása volt, de szó esett a válogatottról, valamint a szünetelő bajnokságokról is.

 

Kedden délelőtt 10 órakor kezdődött a Magyar Labdarúgó Szövetség évi közgyűlése, amely meglehetősen rendhagyóra sikerült, ugyanis a járvány miatt online, videókonferencia keretében ülésezett a szövetség. 

 

Természetesen a felfüggesztett bajnokságok kérdése is napirendre került, ezekkel kapcsolatban továbbra sem hozott végleges döntést a szövetség. Csányi Sándor elmondta, a jelenlegi helyzet azt sem teszi lehetővé, hogy zárt kapus mérkőzésekkel folytatódjanak a sorozatok, így senki nem tudja pontosan, hogy mikor indulhat be újra a futballélet Magyarországon. A szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a különböző hatóságok, szervek ajánlásait, ennek függvényében fog majd dönti a bajnokságok sorsáról. 

 

Legfőbb napirendi pontként az elnökség újraválasztásáról döntöttek a tagok. Az elnökség minden tagját újraválasztották, Csányi Sándor pedig 2025. április 21-ig, további 5 évig marad a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az újraválasztott elnökségi tagok: Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor, Anthony Radev, valamint Török Gábor. 

 

A közgyűlés teljes videófelvétele:

 

 

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pedagógusok Szakszervezete: három tanár halt meg eddig koronavírusban, az egyikük Vas megyei
A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.
A Markusovszky kórház celldömölki telephelyén átmenetileg szünetelnek az ellátások
55 új fertőzött Vasban, 1293 Magyarországon, 33-an meghaltak
1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 953-ról 1008-ra nőtt.
50 új fertőzött Vasban, 1025 Magyarországon, 28-an meghaltak
1025 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 865-ről 915-re nőtt.
34 új fertőzött Vasban, 920 Magyarországon, 27-en meghaltak
920 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 27 idős krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 915-ről 949-re nőtt.
legfrissebbek
Szabad Városok Szövetsége: elkezdődött a brüsszeli lobbi Szombathelyért is
Megkezdte a brüsszeli lobbit a Szabad Városok Szövetsége annak érdekében, hogy az önkormányzatok közvetlenül részesüljenek a koronavírus-járvány okozta gazdasági hátrányok enyhítésére létrehozott alapból. A forrásoknak legalább felét a városoknak szeretnék juttatni, ami garancia lenne a megfelelő felhasználásra. A szövetségnek Szombathely is tagja.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Sokakat csábított Kőszegre az Orsolya-napi vásár
Helyi ízekkel, őszi terményekkel és egyéb termékekkel várták a vásárlókat az árusok az Orsolya-napi vásárban Kőszegen. A forgatagban szombathelyi kézművesek is kínálták a portékáikat. A jótékonysági célt szolgáló főzés és süteményverseny a járványhelyzet miatt elmaradt, de a jó hangulat ezúttal is jellemezte a rendezvényt.
Az ülőbútorokkal ismerkedhettek meg a múzeum látogatói
Foglaljon helyet! - az ülőbútorok kultúrtörténete címmel szerveztek programot szombat délután a Smidt Múzeumban.
Országos tisztifőorvos: Magyarország az európai középmezőnyben van a fertőzöttség terén
Magyarország a WHO elemzése alapján az európai középmezőnyben van a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.