km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Megsérült a vétlen, műszaki hibára hivatkozott az okozó

Megsérült a vétlen, műszaki hibára hivatkozott az okozó

Kiszakadt kerékkel sodródott járdára az a személyautó, amely az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére behajtott a Szent Gellért utcába és egy érkező autó elé került. Az okozó azt mondta, hogy műszaki hiba miatt nem tudott megállni a kereszteződésben.

 

A Körmendi út felől a Hunyadi utca irányába tartott egy Mini személygépkocsi szombaton este Szombathelyen, írja a 112Press. A Jászai Mari utca kereszteződésénél a menetirány szerinti jobb oldalról egy Audi hajtott be féktávolságon belül a kereszteződésbe. A két gépkocsi ütközött. A Mini a menetirány szerinti bal oldalon állt meg, míg a kitört kerekű Audi a járdára sodródott, végül egy bokor állította meg.


Bár először mindkét sofőr azt mondta, hogy nem sérült meg és nincs szükség mentőre, de később a vétlen sofőr mellkasi fájdalmakat érzett, emiatt mentőt hívtak hozzá és végül kivizsgálásra kórházba került. 


A baleset okozója azt állította, hogy műszaki hiba miatt nem tudott megállni, emiatt a rendőrség lefoglalta a gépkocsit és szakértő vizsgálja meg a járművet.


A helyszínen nem találtak féknyomot az Auditól.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak