km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megnyílt a Vásárcsarnok főépülete

Megnyílt a Vásárcsarnok főépülete

Befejeződött a főépület felújítása, megnyílt a Szombathelyi Vásárcsarnok. Közel egy évig tartott az átépítés, a vásárlók és az árusok is nagyon várták már az első piacnapot. Ma reggel sokan voltak kíváncsiak az új standokra, üzletekre.

 

Végre birtokba vehették az árusok és a vásárlók is a teljeskörűen megújult, átalakított főépületet. Az általános vélemény szerint tetszetős, tágas, világos lett az 1-es csarnok, kényelmesek az árusító szigetek. A forgatagban többen a fővárosi piacokhoz hasonlították a szombathelyit.


Csaknem 8000 m2-en várják a vásárlókat. A régi, jól ismert üzletek és árusok mellett új szolgáltatásokkal bővült a paletta: borkimérés, két őstermelői boltban háztáji baromfi- és kecsketejből készült termékek is elérhetők már, és több pecsenyesütő nyílt.


- Az árufeltöltést most már a déli oldalról végzik a kereskedők, négy dokkolót alakítottak ki a teherautók részére, a vásárlókat pedig az északi ajtókon keresztül, illetve a Hunyadi úti főbejáraton keresztül várjuk. Ami még változott, a zsibvásár. Vasárnaponként és szerdánként lesz ezentúl zsibvásár délelőtt, a szabadtéri területünk megszűnt, ott parkolóhelyeket alakítottak ki, a 2-es csarnokban lett kijelölve a használtcikk- és iparcikkvásár - sorolta a változásokat Polákovics Marietta igazgató.


Változott a nyitvatartás: a főépület hétköznapokon reggel 5-től délután 6 óráig, szombaton 3-ig, vasárnap délig fogadja a vásárlókat. Csütörtökönként termelői piac lesz, az MMIK előtti térről ide költöznek át az árusok. Jövő héten, az első alkalommal ünnepélyes megnyitót tartanak zenével, ételkóstolóval.


A Vásárcsarnok a Településfejlesztési Programból elnyert 1,6 milliárd forint támogatásból, és mintegy félmilliárd forint önkormányzati hozzájárulásból újult meg.

 

kzs
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.