km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Megnyílt Sopo Magalashvili kiállítása Budapesten

Megnyílt Sopo Magalashvili kiállítása Budapesten

Az eseményen Szuhai Viktor (Éljen Szombathely!) tanácsnok Szombathely városának képviseletében vett részt, írta meg a szombathely.hu.

A tudósításban szerepel: "Szeptember 21-én nyílt meg Sopo Magalashvili grúz művész "Új világ/Válogatott művek" című kiállítása a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban. Az esményen Szombathely MJV képviseletében Georgia nagykövete, Zaal Gogsadze meghívására Szuhai Viktor tanácsnok vett részt. Elsőként Zaal Gogsadze grúz nagykövet szólt a közönséghez, kiemelve a grúz művész magyarországi kiállításának szimbolikus jelentőségét, a Grúzia és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok kialakításának 30. évfordulóját is hangsúlyozva, majd a galéria alapítója, Lorints Nadzhazi és a kiállítás kurátora, William Guba Sopo Magalashvili munkásságáról beszélt. A kiállítást Grúzia Nagykövetsége, a Nagyházi Galéria és Aukciósház, valamint Grúzia magyarországi nagykövete közösen szervezte.

Sopo Magalashvili kiállításának október 14-ig ad otthont a Nagyházi Galéria és Aukciósház."

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.