km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Megnyert mérkőzésen hagyott két pontot a Haladás az Illovszky stadionban

Megnyert mérkőzésen hagyott két pontot a Haladás az Illovszky stadionban

A szombathelyiek nyolcvan percen keresztül kiválóan futballoztak, a Vasas azonban az utolsó tíz percben két megingást is kihasznált, így otthon tartott egy pontot Bene Ferenc együttese.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 5. FORDULÓ

Vasas FC - Szombathelyi Haladás 2-2 (0-1) 

 

Vasas: Jova - Litauszki, Birtalan (Vernes 73.), Szatmári, Hidi M., Hinora, Balajti, Silye, Radó, Pekár (Kleisz 46.), Tóth (Csató 60.)

Haladás: Verpecz - Tóth, Mocsi, Schimmer (Kelemen 46.), Devecseri (Németh Mi.75.), Bosnjak, Holdampf, Csilus, Kiss, Medgyes, Szalay (Szekér 57.)

Gólszerzők: Silye 81, Hinora 85., ill. Mocsi 21., Csilus 57.

 

Televíziós mérkőzésen látogatott a Szombathelyi Haladás a Vasas együtteséhez a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra: a Vasas a Szentlőrinc gárdája felett aratott 5-1-es győzelmet, a Haladás pedig a Szeged együttesét múlta felül hazai környezetben 2-0-ra. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a korábbi szombathelyi támadó, Radó András. A Haladásnál Mátyus János három helyen változtatott az előző mérkőzéshez képest: Csilus, Szalay, és Kiss Bence is a kezdőcsapatban kapott ezúttal helyet. 

 

Jó iramban kezdődött a találkozó, már az első percekben jól látható volt, hogy a Vasas egy rendkívül bátor, motivált Haladással találta magát szemben. Mátyus János együttesén nyoma sem látszott ijedtségnek a nyáron alaposan megerősődött angyalföldiek ellen, sőt, már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést. Agresszív letámadás, labdaszerzések jellemezték a szombathelyiek játékát, ami a Vasasnak láthatóan nagyon nem ízlett. Egy ilyen labdaszerzés után Bosnjak ugratta ki Szalayt, aki megcsinálta a cselt a Vasas védőjével szemben, lövésében azonban nem volt kellő erő, így könnyen fogta azt Jova. A vendégeknek is adódtak azért lehetőségeik, Balajti és Birtalan próbálkozásánál is résen kellett lennie Verpecznek. A 21. percben viszont góllá érett a Haladás veszélyes játéka: Kiss Bence lövése után ő maga végezhetett el szögletet, amire kiválóan érkezett Mocsi, és fejesével megszerezte a vezetést a vasiaknak. A gól után mindkét csapat próbálkozott, de igazán komoly lehetőségként Kiss Bence tekerését lehetett feljegyezni, ami centikkel ment a kapufa mellé. A félidő utolsó negyed órájára jelentősen visszaesett a mérkőzés irama, az utolsó percekben viszont ismét egy fokozattal feljebb kapcsolt a Haladás, Szalay és Holdampf is könnyen növelhette volna a vendég előnyt. Gól azonban már nem esett a lefújásig, a szünetben 0-1-re vezettek a szombathelyiek. 

 

A második félidőben Kelemen Dávid érkezett Schimmer Szabolcs helyett a védelembe. A Paksról igazolt védőnek ez volt az első mérkőzése a Haladás színeiben. A szombathelyiek ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, és ugyan a Vasas is éledezett, mégis közelebb jártak a második találathoz a zöld-fehérek, mint a hazaiak az egyenlítéshez. A mezőnyfölény a játékrész elején ismét góllá érett: egy szöglet után kifejelt labda került Csilus elé, akinek lövése egy hazai védőn megpattanva talált utat a kapuba, így már két gólos volt a Haladás előnye. A második találat után jól láthatóan átadta a hazai együttes a területet a Vasasnak, és veszélyesebbnél veszélyesebb kontratámadásokat vezettek, amikből könnyen le is zárhatták volna végleg a találkozót. A 71. percben Bosnjak beadása után Szekér lábában volt a harmadik vasi gól, a fiatal középpályás azonban közvetlen közelről mellé lőtt. A Vasas nem adta fel, rögtön a következő akciónál Radó lőtt nagy kapufát, majd Szatmári lövése után Silye elé pattant a labda, aki megszerezte a hazaiak szépítő találatát, újra nyílttá téve ezzel a találkozót. Három perccel később aztán jött az egyenlítő találat a pirosmezesektől: Hinora Kristóf távoli lövésébe ért bele szerencsétlenül Verpecz, a labda pedig a kapuban kötött ki. A hátralévő pár percben akár mind a két csapat megnyerhette volna a találkozót, több gól azonban nem született, a végeredmény így 2-2 lett.

 

A Haladás nyolcvan percen rendkívül taktikusan, fegyelmezetten futballozott,és ráerőltette akaratát a Vasasra. A helyzetek, és a játék képe alapján egyértelműen azt lehet mondani, hogy a döntetlen a hazaiakra nézve hízelgőbb, ők örülhetnek jobban az egy pontnak. A Merkantil Bank Liga augusztus 26-án hétközi fordulóval folytatódik, amikor a Haladás az Ajka együttesét látja vendégül a Rohonci úton.

 

 

Fotó: Csonka András

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Megölték az iráni atomprogram atyját
Tűzharcba keveredett az iráni atomprogram atyjaként ismert Mohszen Fahrizade testőrsége ismeretlenekkel Teherán mellett péntek este. A 69 éves tudós a hivatalos beszámolók szerint meghalt. Irán nem hivatalosan Izraelt sejti az akció mögött.
Decemberben ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz
Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.
Elkészültek a vb-selejtező kalapjai
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistája alapján összeálltak a kalapok a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolására.
Elhunyt Balázs Fecó
69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs, ezt az Apostol együttes jelentette be pénteken Facebook-oldalán.
A dal a miénk: LGT-dalokat dolgozott fel a Csík Zenekar az új lemezén
A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.