km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Meglepetés előadás a bábszínháztól, kicsit másként

Meglepetés előadás a bábszínháztól, kicsit másként

Még júniusban, az előző tanév végén jelezték a helyi óvodák és általános iskolák felé, hogy a 2020-as tavaszi Mesebolt Bérletes nézőknek egy meglepetés előadással készülnek az ősz folyamán, olvasható a bábszínház közleményében. Aztán augusztusban konkretizálták: a Tamkó Sirató Károly verseiből készült, "...a földgömböt itt hegyezd ki!" című előadásukat az egészségügyi helyzetre való tekintettel júniusban online nézhettek meg bérleteseik, szeptember 14-e és 21-e között, tanévkezdési meglepetésként, élőben is láthatják. A mostani járványhelyzetben módosítottak a feltételeken, csoportok helyett bérlettel rendelkező gyermekeket is várnak kísérővel.

 

Mint írják, az elmúlt hetekben le is zajlottak az egyeztetések minden intézménnyel. Több partnerük jelezte, hogy nem tudják elhozni, vagy éppen nem hozhatják el a gyerekeket.


Ezért egy újabb lehetőséget szeretnének kínálni. Azok az iskolák és óvodák, akik nem jönnek hozzájuk csoportjaikkal a jövő héten, adják ki a 2019/20 Tavaszi Mesebolt Bérlet szelvényeit a gyerekeknek. A csoportok mellett a családoknak is lehetővé teszik, hogy a bérlettel rendelkező gyermek 1 kísérővel elmenjen szeptember 15-e és 18-a között 17 órakor, valamint a korábban már meghirdetett szombati és vasárnapi időpontokban. 


Az érintett családoknak, szülőknek a következőket fogalmazták meg: „Azok a gyerekek, akik rendelkeznek a Mesebolt Bábszínház 2019/2020 tavaszi Mesebolt Bérletével tanévkezdési ajándékként megnézhetik a Tamkó Sirató Károly verseiből készült, "...a földgömböt itt hegyezd ki!" című  előadást.


Az előadások helyszíne: MMIK színházterem


Az előadások időpontja:
2020. szeptember 15., kedd 17.00
2020. szeptember 16. ,szerda 17.00
2020. szeptember 17., csütörtök 17.00
2020. szeptember 18., péntek 17.00
2020. szeptember 19., szombat 10.00
2020. szeptember 20., vasárnap 16.00


Feltételek:
-  Előzetes, e-mail-ben történő regisztráció szükséges. Kérjük, az szervezes@meseboltbabszinhaz.hu címre küldje el az alábbi adatokat:


bérletes gyerek(ek) neve:
iskola/óvoda neve:
kísérő(k) száma:
választott időpont:


-  Egy bérletes gyermekkel maximum egy kísérő jöhet. Az előadáson való részvétel a kísérő számára is ingyenes.


-  Az előadásokon a férőhelyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés sorrendjében fogadjuk a regisztrációkat, melynek elfogadásáról e-mail-ben visszaigazolást küldünk.


-  A bérletszelvényt az előadás előtt a helyszínen be kell mutatni.


Határidő:
A jelentkezésnek
- a hétköznapi előadások esetében legkésőbb az előadást megelőző nap 14 óráig,
- a két hétvégi előadás esetén legkésőbb szeptember 18-án pénteken 14 óráig meg kell érkeznie a bábszínházba.”


Itt olvashatók a Mesebolt Bábszínház nézők védelme érdekében hozott biztonsági intézkedései. 

 

Fotó: Mesebolt Bábszínház
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.