km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Megkezdődött a Szombathely és Söpte közti területátadás első üteme

Megkezdődött a Szombathely és Söpte közti területátadás első üteme

Megnyílt az út az ipari területek fejlesztése felé, ami újabb munkahelyeket és iparűzési adót jelent majd mindkét településnek, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, 2020 novemberében Söpte és Szombathely abban állapodott meg, hogy Söpte négy ütemben átad a megyeszékhelynek egy 346 hektárnyi, Szombathely tulajdonában lévő, de a község közigazgatási határain belül lévő területet. Ezzel a két település jövőjét alapjaiban meghatározó egyezség született, mivel így megnyílt az út az ipari területek fejlesztése felé, ami újabb munkahelyeket és iparűzési adót jelent majd mindkét településnek.


A négy ütemből az első telekalakítás megtörtént, ennek a 119,8 hektárnyi területnek az átadása indult el 2021. január 20-án, amelynek az első része, hogy egy területátadást előkészítő bizottságot hoz létre a két település. Elnöke Bokányi Adrienn, Szombathely MJV város tanácsnoka, önkormányzati képviselője. További tagjai: Illés Károly szombathelyi önkormányzati képviselő, Piroska László szombathelyi választópolgár, Rostásné Farkas Erzsébet söptei önkormányzati képviselő, Major Péter söptei önkormányzati képviselő, valamint Szombath Dániel söptei választópolgár.


Ez a bizottság készíti elő azt a szakmai anyagot a közigazgatási szerződéssel együtt harminc napon belül, amelyet a két testületnek meg kell tárgyalnia: ha azt a testületek elfogadják, akkor a polgármesterek az előkészített közigazgatási szerződést aláírják, azt követően valósulhat majd meg a földhivatal által bejegyzett módon a közigazgatási határok módosítása.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

kapcsolódó cikkek
Megállapodás a szombathelyi és a söptei önkormányzat között
Megállapodás a szombathelyi és a söptei önkormányzat között
kapcsolódó cikkek
Megállapodás a szombathelyi és a söptei önkormányzat között
Megállapodás a szombathelyi és a söptei önkormányzat között
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.
Egyhetes munkaszünet bevezetését kezdeményezte az orosz kormány
Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.