km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Megkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemen

Megkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemen

Elkezdődött a 2022/2023-as tanév tavaszi félévét lezáró vizsgaidőszak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az intézmény szombathelyi campusán több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés, írja hivatalos Facebook-oldalán az ElTE SEK.

A poszt szerint "A Savaria Egyetemi Központ hat oktatási egységében jelenleg 1721 aktív státuszú hallgató végzi felsőoktatási tanulmányait. Ők a Neptun tanulmányi rendszerben május közepétől jelentkezhetnek az egyes vizsgákra.

Az elmúlt néhány vizsgaidőszaktól eltérően – amikor előbb a járványügyi helyzet, majd a téli energiatakarékossági intézkedések miatt az online vizsgáztatás volt a jellemző – ezúttal jelenléti számonkéréseken adnak számot tudásukról az egyetemisták. Egy tantárgyból vizsgaidőszakonként legfeljebb három vizsgával lehet próbálkozni.

A hallgatóknak július 15-ig van lehetőségük tanulmányi kötelezettségeik teljesítésére.

A végzősök záróvizsgával fejezik be képzésüket. Az utolsó megmérettetésre június 26. és július 7. között kerül sor. Erre közel négyszázan jelentkeztek.

A sikeres záróvizsgát tett hallgatók néhány héttel később ünnepélyes keretek között vehetik át munkájuk gyümölcsét: az ELTE Savaria Egyetemi Központ július 22-én az Agora – Művelődési és Sportházban tartja Diplomaosztó ünnepségét.

A vizsgaidőszakkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a campus Tanulmányi Hivatala videós segédletet készített, amelyet a SEK YouTube-csatornáján lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=jImOwnqiaI8   

(Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.