km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Megkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemen

Megkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemen

Elkezdődött a 2022/2023-as tanév tavaszi félévét lezáró vizsgaidőszak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az intézmény szombathelyi campusán több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés, írja hivatalos Facebook-oldalán az ElTE SEK.

A poszt szerint "A Savaria Egyetemi Központ hat oktatási egységében jelenleg 1721 aktív státuszú hallgató végzi felsőoktatási tanulmányait. Ők a Neptun tanulmányi rendszerben május közepétől jelentkezhetnek az egyes vizsgákra.

Az elmúlt néhány vizsgaidőszaktól eltérően – amikor előbb a járványügyi helyzet, majd a téli energiatakarékossági intézkedések miatt az online vizsgáztatás volt a jellemző – ezúttal jelenléti számonkéréseken adnak számot tudásukról az egyetemisták. Egy tantárgyból vizsgaidőszakonként legfeljebb három vizsgával lehet próbálkozni.

A hallgatóknak július 15-ig van lehetőségük tanulmányi kötelezettségeik teljesítésére.

A végzősök záróvizsgával fejezik be képzésüket. Az utolsó megmérettetésre június 26. és július 7. között kerül sor. Erre közel négyszázan jelentkeztek.

A sikeres záróvizsgát tett hallgatók néhány héttel később ünnepélyes keretek között vehetik át munkájuk gyümölcsét: az ELTE Savaria Egyetemi Központ július 22-én az Agora – Művelődési és Sportházban tartja Diplomaosztó ünnepségét.

A vizsgaidőszakkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a campus Tanulmányi Hivatala videós segédletet készített, amelyet a SEK YouTube-csatornáján lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=jImOwnqiaI8   

(Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.