km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Megkeresték az aggódó lakók, Czeglédy Csaba pedig kifizette a lépcsőház fertőtlenítését

Megkeresték az aggódó lakók, Czeglédy Csaba pedig kifizette a lépcsőház fertőtlenítését

Egy lépcsőházat fertőtlenítettek csütörtökön délután a szakemberek a Derkovits-lakótelepen. Az egyik lakásban koronavírus gyanús eset van - az esetleges fertőzésveszély miatt féltek a lakók.

Az alapos fertőtlenítést Czeglédi Csaba képviselő (független) fizette - őt az aggódó lakók keresték meg. Az önkormányzati képviselő azt mondta a Szombathelyi Televíziónak: 


-    Amíg csak a hírekben hallunk a koronavírusról, addig távolinak tűnik. Amikor a saját lépcsőházunkban van ilyen gyanús eset, akkor mindenki feszültebb lesz. Ezért kérték a lakók  lakásszövetkezetet is, hogy fertőtlenítsen. Azonban  nem lehetett tudni, hogy ez  milyen vegyszerrel és milyen technológiával történt, ezért több lakó  megkeresett, hogy próbáljak segíteni.  Megtettem,  az önkormányzati fizetésemből állom ennek a lakóháznak a fertőtlenítését.


Horváth Takács Szabolcs, a munkát végző cég ügyvezető elmondta, a száraz ködös eljárásnak nagy előnye, hogy lényegében nem jár piszokkal, nem képez nedves felületeket, így például irodákat is tudnak fertőtleníteni. A módszer maga pedig teljesen környezetkímélő - ezt alkalmazzák a Városházán is.


Czeglédy Csaba hangsúlyozta, hogy ilyen esetben a lakásszövetkezeteket célszerű felkeresni, de a körzetek képviselői is megtesznek mindent a város biztonságáért. Tőle eddig két helyről kértek segítséget, mindkét esetben megtörtént a fertőtlenítés.


Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.