km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Megjelentek az új maszkviselési szabályok

Megjelentek az új maszkviselési szabályok

Szerdán este megjelentek a Magyar Közlönyben az új maszkviselési szabályok: a rendelet szerint “az egészségügyi intézményben – a (2)–(4) bekezdés szerinti kivétellel – mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.”

 

A kórteremben az ápolt beteg nem köteles maszkot viselni, illetve nem kell maszk a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személynek sem. Nem kell maszkot hordani az egészségügyi intézményben foglalkoztatott személyeknek sem “a betegellátásra nem szolgáló, betegforgalom számára nyitva nem álló pihenésre és étkezésre szolgáló helyiségekben, orvosi és nővérszobában és irodai és egyéb munkahelyen.”


A szociális intézményekben látogató fogadásakor, közösségi programok alkalmával, közösségi terekben való tartózkodás esetén a munkát végző személyek és egyéb célból jelenlévő személyek kötelesek maszkot viselni. A hatodik életévét be nem töltött kiskorúak, valamit az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek a szociális intézményekben sem kötelesek maszkviselésre.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben