km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Megérkeztek az új bútorok az iskolába

Megérkeztek az új bútorok az iskolába

A toronyi Gazdag Gyula Általános Iskolában befejeződött a bútorcsere a tanári szobában és az igazgatói irodában. A mintegy 3,5 millió forintos beruházást Kovács György polgármester mellett helyi vállalkozók finanszírozták. Az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb, hiszen az új székek, polcok és asztalok az őszi szünetben kerültek a helyükre.

 

Laki János, a Gazdag Gyula Általános Iskola igazgatója nyári érkezésekor jelezte: nagyon örül, hogy az osztálytermeket sikerült felújítani az elmúlt években, ugyanakkor a tanári szobában felettébb régiek voltak a bútorok. A csaknem negyvenéves berendezések cseréjét szorgalmazta az intézmény vezetője. 


A kérése abszolút pozitív fogadtatásra talált mind a képviselő-testületben, mind pedig a helyi vállalkozók körében. Az új bútorzatra megkezdődött a gyűjtés, és végül mintegy 3,5 millió forintból sikerült elkészíttetni a Csercsics Faipari Kft.-vel a megálmodott bútorokat.  


– Nyugodt szívvel mondhatom, hogy most már XXI. századi körülmények fogadják a kollégáimat. Minden asztalon található konnektor, USB-kimenet, praktikusak az új szekrények, amelyekből, noha több van, elrendezésük miatt nagyobb tér jut nekünk. Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a fejlesztést – zárta szavait Laki János.   

 

Krilov István

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel". 
Kásler: újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt
Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Befagyhat a Balaton a jövő heti hidegben
A havas tájakon -15 foknál is csípősebb lehet a hideg.