km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja

Még szélesebb összefogással készül az ellenzéki oldal az októberi választásokra

Az eddiginél szélesebb összefogással készül az ellenzéki Éljen Szombathely Egyesület az önkormányzati választásokra. A szervezet néhány friss hírrel is szolgált a városháza előtt tartott sajtótájékoztatójukon.

Az MSZP (Horváth Soma), a DK (Szuhai Viktor), Nagy Donát (Momentum), Németh Ákos (LMP), Pavelkovits Petra (Magyar Kétfarkú Kutyapárt), Varga Tamás (V mint Vas), Szabó György (Magyar Szolidaritás Mozgalom), Kozma Gábor (Éhen Gyula Baráti Kör) is megszólalt Dr. Nemény András, az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje mellett. Valamennyien hangsúlyozták, hogy az időközi választáson kipróbált összefogás lehet az a minta országszerte, amellyel a jelenlegi kormánypárt legyőzhető. Szombathelyiek sokasága gondolja úgy, hogy változásra van szükség, mondta Nemény András, aki arról beszélt, jó csapat állt össze a választásra.


Elhangzott az is, hogy az Éljen Szombathely listán indítja László Győzőt és Szuhai Viktort (1. illetve 2. azaz minden valószínűség szerint befutó helyen), míg Czeglédy Csaba független jelöltként, korábbi körzetében, a Derkovitson méreti meg magát. Ha győz, nem Fideszt erősíti, tette hozzá Nemény András. A Jobbikról elhangzott, hogy a közgyűlésben jó az együttműködés, a munka folytatódik, hogy milyen formában, az később derül ki. 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Érkezik a Facebook társkeresője
Az Egyesült Államok után hamarosan Európán belül is elérhető lesz a Facebook társkereső funkciója a Dating nevű alkalmazás.
Országos tisztifőorvos: gyorsul a járvány terjedése
Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A Falco klubvezetése megpróbálja elérni, hogy a FIBA jóváírja számukra a Novgorod elleni BL-találkozót
A szombathelyiek csupán pár órával a mérkőzés előtt értesültek az oroszoknál produkált pozitív eredményekről, és ezzel együtt a halasztásról.
Operatív törzs: már 1613-szor intézkedtek védelmi intézkedések megszegése miatt
A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót