km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns

Még nincs jelen az országban az indiai mutáns

Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

 

Több médium is megkérdezte a tisztifőorvostól, hogy kimutatták-e már hazánkban az indiai variánst, vagy ha még nincs Magyarországon, akkor elkerülhető-e, hogy bejusson az országba. 

 

"Nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenthet az indiai mutáns" – válaszolta Müller Cecília. Hozzátette: "egyelőre még nem azonosították ezt a variánst az országban, és dolgoznak azon, hogy ha mégis megjelenik, akkor mielőbb sikerüljön azonosítani."

 

"A 16–18 évesek közül 84 ezren regisztráltak péntekig a koronavírus elleni védőoltásra. A hétvégén további 6 ezer fő adta le késve a regisztrációt, ők szerdáig ugyancsak időpontot tudnak foglalni" – sorolta.

 

Az országos tiszti főorvos felidézte a kedd reggel megjelent járványadatokat, amelyek már 500-nál is kevesebb fertőzöttről, valamint – sorozatban harmadik napja – 100-nál kevesebb halottról számoltak be. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.