km/óra
  2023.01.28., szombat  •  Károly, Karola napja
Medárd meghozta az esőt, de 40 napig nem fog esni

Medárd meghozta az esőt, de 40 napig nem fog esni

Medárd napjára 10 Celsius-fokot csökkent a hőmérséklet és néhány csepp eső is érkezett. De ennél sokkal többre van szükségük a földeknek.

 

A népi megfigyelések szerint, ha június 8-án, Medárd napján esik, akkor 40 napig tart a csapadékos időszak. Nagy szükségük van erre most az ültetvényeknek, hatalmas repedések tátonganak a földeken. Szombathelyen eddig 5 hónap alatt mindössze 100 mm esett. Az előrejelzések szerint júniusban majdnem ugyanennyit hozhat a változékony időjárás.


Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, biztos, hogy 40 napig nem esik egyfolytában az eső, de változékony lesz az idő a következő 2-3 hétben. Összességében elég jelentős csapadékot mutatnak az előrejelzések. 


Az észlelő szerint szerdán, csütörtökön és vasárnap is záporok, zivatarok formájában jön az aranyat érő víz. Az igazi nyárra viszont még várni kell. Tavaly ilyenkor rekord kánikula volt, a folytatásban maximum 20-25 Celsius-fokig melegszik az idő.

Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Mi vagyunk a lámpafény: díjátadó gála és ünnepi műsor a magyar kultúra napján
Január 21-én hagyományosan az Agorában került sor a kultúra napi díjátadó gálára, ahol a városunk kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakembereket ismerték el. Köszöntőt mondott Horváth Soma, Szombathely MJV alpolgármestere. A díjátadót ünnepi műsor követte.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.