km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Máté az év első bv-babája Szombathelyen

Máté az év első bv-babája Szombathelyen

Január 17-én éjszaka megszületett kollégánk, Bihal-Ignéczi Zoltán bv. százados és felesége, Alexandra második kisfia, Máté. Anyuka és a baba jól vannak, szombaton már el is hagyhatták a szombathelyi Markusovszky-kórházat, írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztálya.


Mint írják: "A vártnál néhány nappal később, de annál ügyesebben érkezett a világra a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2024. évi első újszülöttje. Bihal-Ignéczi Máté január 16-án 23 óra után jelezte, hogy közeleg az idő, Zoli akkor vitte be a kórházba feleségét, Szandit. A kisfiú néhány órás vajúdás után, hajnali 3 óra 50 perckor született meg: a 49 centiméteres újszülött alatt 3410 grammot mutatott a mérleg.

Biztonsági tisztünk örömmel osztotta meg velünk a hírt, és elárulta azt is, hogy – akárcsak első kisfiuk, Marcell születésénél – most is ott volt felesége mellett a szülőszobában, így együtt pillanthatták meg és vehették karjukba a várva várt Mátét.

Mint megtudtuk, hívő római katolikusként tudatosan választották gyermekeik keresztnevét: míg Marcellnek Szent Márton a védőszentje, második fiuk az apostol és evangélista Máté nevét kapta.

Anyuka és az akkor háromnapos kisfiú szombaton délelőtt hagyhatták el a kórházat: míg Zoli hazavitte őket, Marcell a nagyszülőknél volt. Szombat délután aztán ő is hazamehetett: a négytagúvá bővült kis család azóta együtt lélegzik, Szandi, Zoli és Marci együtt csodálják a kistesót. Hamarosan újabb ünneplés lesz a családban: a szombathelyi bv. intézet Böri Bölcsijébe járó Marci ugyanis február 19-én lesz kétéves.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2023-ban nyílt új intézménye, a büntetés-végrehajtási szervezet első bölcsődéje a börtön munkatársainak bölcsődés korú gyermekeire vigyáz addig, amíg szüleik szolgálati feladataikat teljesítve az elítéltekre felügyelnek. A munkahelyi bölcsőde – amely a börtön területén épült fel – jelentős segítséget nyújt a büntetés-végrehajtás kisgyermekes dolgozóinak.

A közel 290 m2 alapterületű bölcsőde négy csoportszobával, öltözőhelyiséggel, mosdókkal, konyhákkal és egy 600 m2-es, modern kültéri játékokkal felszerelt udvarral rendelkezik.

A Böri Bölcsi összesen 32, három év alatti gyermek elhelyezését teszi lehetővé, akik 8-8 fős létszámban, összesen négy csoportszobában kapnak helyet. A gyermekekre négy szakképzett gondozónő, egy vezető gondozó és négy dajka néni vigyáz, akik így már szintén a büntetés-végrehajtási intézet munkavállalói lettek. A bölcsőde maximálisan igazodik a dolgozók munkarendjéhez úgy, hogy a korán kezdők és a későn távozók gyermekeinek is biztosított legyen az elhelyezése. A Böri Bölcsi hétköznapokon reggel 6 órától délután 18 óráig üzemel.

Gratulálunk kollégánknak a gyönyörű családhoz, mindannyiuknak egészséget, sok örömet kívánunk! Mátét pedig két év múlva várjuk a Böri Bölcsibe…

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.