km/óra
  2023.01.29., vasárnap  •  Adél napja
Ringbe szálltak a robotok

Ringbe szálltak a robotok

Az AGORA Művelődési és Sportház adott otthont csütörtökön a második Robolimpának. 3-4 fős csapatok gyorsasági vonalkövető- és szumo robotjai mérték össze ügyességüket.

 

Gyorsasági vonalkövető robotok és lego szumó robotok viaskodtak a második alkalommal megrendezett Robolimpián. A főleg Vas megyei fiataloknak hirdetett egésznapos versenyre a csapatok előre megépített robotokkal érkeztek. Standard és ,,extrém “” súlyú robotok párbaja folyt a küzdőtéren. A dohjón, vagyis a küzdőtéren a start után 3 másodperccel lehetett elindítani a robotokat. Egy perc összekapaszkodás után lehetett döntetlent fújni. Csapatonként 1 delegált léphetett a ringbe. A gyorsasági vonalkövető robotok is már összeszerelve érkeztek.


Idén egyetemi csapatok is részt vettek a Robolimpián, amit a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület szervezett az önkormányzat és az egyik nagy áramszolgáltató támogatásával. A cél a fiatal tehetségek fejlődése.  


Nemes József, a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület elnöke elmondta, hogy a tanulóknak a természettudomány, az informatika, a technika motivációját megadják , így játszva sajátíthatják el ezeket a képességeket, készségeket. A céljuk az, hogy később, mint leendő munkavállalók inkább a kutatásokban, a fejlesztésekben tevékenykedjenek, mint a mechanikus összeszerelő jellegű tevékenységekben.


Minden résztvevő oklevelet kapott, a különböző kategóriák győztesei éremmel térhettek haza, a szumó győztese pedig egy évig egy vándorkupa büszke tulajdonosa lesz.

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.