km/óra
  2020.09.19., szombat  •  Vilhelmina napja
Újabb győzelem, második felkészülési mérkőzését is megnyerte az SZKKA

Újabb győzelem, második felkészülési mérkőzését is megnyerte az SZKKA

Marosán György együttese a második felkészülési találkozón a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, és összességében nem volt kérdés, hogy melyik csapat tart előrébb. A különbség végül négy gól lett a két csapat között. A szombathelyiek öt nap múlva lépnek ismét pályára, méghozzá a Mosonmagyaróvár otthonában.

 

SZKKA – Boglári Akadémia-SZISE 35-31  (22-17)

 

SZKKA: Tomasevics – Csire 5, Bandelier 3, Pődör 3/1, Horilszka 4, Agbaba 4, Orbán 3 Csere: Mayer 3, Horváth P. 8, Szendrei 2, Tóth, Varga N., Kozma.

Boglári Akadémia-SZISE: Vajer – Takó 3, Juhász 1, Kajdon 6, Kukucska 3, Nagy, Bánhidi 1 Csere: Koronczai 1, Mlinkó 2, Vámos 3, Faragó 4, Németh 1, Farkas 4, Kocsis 1.

 

Pénteken délután lejátszotta második felkészülési találkozóját is az SZKKA együttese. Marosán György csapata a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül az Aréna Savariában, ahova sok néző kilátogatott, hogy szurkoljon a lányoknak. 

 

A találkozó a szombathelyiek újonnan igazolt játékosának, Marija Agbabának a góljával kezdődött,  majd egy vendég labdavesztés után a másik nyári érkező, Orbán Adrienn növelte a hazai előnyt. A vendégek főként gyors támadásokkal próbálkoztak, és könnyű gólokat szerezve az ötödik perc elejére egyenlítettek is 3-3-ra. Pődör Rebeka hetesével és Orbán szemfüles találatával újra a hazaiaknál volt az előny, de a NEKA nem engedte, hogy ellépjen az SZKKA, ezért Marosán György vezetőedző időt kért. A szombathelyi gólokra rendre érkezett válasz, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az vezetés ugyan az SZKKA-nál volt, de nagy előnyre nem tudott szert tenni Marosán György együttese. A 19. percben a vendégek mestere kért időt. A rövid szünet után ismét Orbán volt eredményes, ezzel háromra nőtt az előny,  13-10. A Boglári Akadémia ismét gyors gólokkal, könnyedén közelebb jött (15-14), ezért a 24. percben Marosán György ismét időt kért, és rendezte a sorokat. A folytatásban Csire Fanni három gólt dobott zsinórban, majd Horváth Petra és Bandelier is a kapuba bombázott, így a szünetben öt gólla, 22-17-re az SZKKA vezetett.

 

A második játékrész első gólját Csire szerezte, utána azonban összekapta magát a vendég együttes, és feljöttek három gólra, 24-21. Ezt követően Gorilska, valamint Horváth Petra is betalált, de az ellenfélnek volt tartása, sőt, zsinórban hat találatot is szereztek, és a 46. percben átvették a vezetést, 26-27. A hazaiak ezután megmutatták, hogy miért is ők voltak a az elmúlt szezon meglepetéscsapata: Horváth egyenlített, majd Szendrei két gólja után újra két gólt volt a szombathelyi előny, 29-27. Tomasevics hátul ismét egészen extra teljesítményt nyújtott, Horváth Petrára pedig nem volt ellenszere a vendégeknek, nyolcadik góljával ismét négy gól volt a hazai előny öt perccel a találkozó vége előtt. A hajrában Agbaba is megszórta magát, így végül 35-31 arányban az SZKKA a második mérkőzését is megnyerte.

 

Marosán György együttese a harmadik felkészülési találkozón a Mosonmagyaróvár csapatához látogat augusztus 12-én, szerdán. A két csapat már találkozott egymással július 31-én, akkor a szombathelyiek örülhettek, miután 26-25-re nyerték a találkozót. 

 

 

Fotó: Mészáros D. Zsolt

Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Gulyás Gergely: szeptember 1-től zárjuk a határokat
A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
Orbán Viktor: szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése után Facebook-videójában.
legfrissebbek
Nem maradhatunk tétlenek: A Pásztor című film Szent Mártont is megidézi
Nagy horderejű szombathelyi energiák (is) kellettek ahhoz, hogy a rendező-forgatókönyvíró Illés László A Pásztor (The Shepherd) című második nagyjátékfilmje megszülethessen. Tóth Gergely operatőr is földink. A Weöres Sándor Színház művészei – Jordán Tamás, Horváth Ákos, Endrődy Krisztián – szintúgy kiemelkedőt nyújtanak. Az alkotás eddig két tucatnál több díjat érdemelt ki világszerte.
Szlovákiában ismét rekordot döntött a fertőzöttek száma
Ismét rekordot döntött a koronavírus miatti Covid-19-járvány újonnan regisztrált fertőzötteinek száma csütörtökön Szlovákiában.
Szuperkupa: a Sevilla 2500 jegyet visszamondott a budapesti mérkőzésre
A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.