km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Második alkalommal rendezik meg a Király Ferenc emléktornát

Második alkalommal rendezik meg a Király Ferenc emléktornát

A nívós, nemzetközi megmérettetésen itt lesz többek között a Dinamo Zagreb, a Sturm Graz, valamint a Budapest Honvéd is.

 

Két korosztályban is (U10 és U12) rangos nemzetközi futball eseménynek, a II. Király Ferenc Emléktornának ad otthont a Király Sportlétesítmény 2022.08.13-14-én, szombaton és vasárnap. A Király Sportegyesület által szervezett tornára eljön a kiváló nevelő munkájáról ismert GNK Dinamo Zagreb, a felvidéki MOL Futball Akadémia, a DAC 1904 utánpótlása, de itt lesz a hazai elitet jelentő Bp. Honvéd és az osztrák Sturm Graz is. 

 

A Király Sportegyesület hagyományteremtő szándékkal, 2021 augusztusában szervezte meg először a Király Ferenc Emléktornát, amely nem csak méltó módon kívánt megemlékezni a tavaly március 17-én elhunyt névadóról, kiváló sportemberről, de a sportbaráti kapcsolatok erősítése mellett arra is szolgált, hogy plusz motivációt adjon és szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson a B tehetségközpontként működő egyesület ifjú sportolóinak. A torna célja, az egyesület küldetése idén sem változott. 

 

A torna első napján 08.13-án, szombaton az U12-esek (2011-es születésűek) lépnek pályára, nyolc csapat. A csapatokat két csoportba sorsolták, az A jelű négyesben kapott helyet a GNK Dinamo Zagreb, a Bp. Honvéd, az osztrák Raffl (a Sturm Graz utánpótlás partnerklubja), valamint a Király SE, míg a B-ben a MOL Futball Akadémia (DAC 1904), a Sturm Graz, a Szombathelyi Haladás VSE és az Újpesti TE.

 

Vasárnap az U10-esek következnek (2013-as születésűek), hat csapattal. Az A-csoport mezőnyét itt a Dunaszerdahely, a Sturm Graz és a Király SE alkotja, a B-be pedig a Dinamo Zagreb, a CREDOUS Tehetségközpont és az Újpesti TE került. A mérkőzések a Király Sportlétesítményben mindkét napon 10.00-kor kezdődnek, az eredményhirdetés tervezett időpontja szombaton 18.55, vasárnap pedig 15.45 - olvasható a Király Sportegyesület beharangozójában.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.
Zárva lesz a hulladéklerakó
Pénteken délelőtt tíz és tizenegy óra között, áramszünet miatt.