km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Másfél millió dollárért kelt el Jordan cipője

Másfél millió dollárért kelt el Jordan cipője

Ezzel újabb rekordot állított be az NBA-szupersztár.

Közel 1,5 millió dollárért kelt el egy pár edzőcipő, amelyet az NBA-szupersztár, Michael Jordan viselt pályafutása elején, ezzel ismét rekordot állított fel a meccseken viselt lábbelik árverésén – számolt be a The Guardian. Az előző rekordot (615 000 dollár) szintén egy pár Air Jordan tartotta, amely 2020 augusztusában a Christie’s árverésén talált új gazdájára.

 

A fehér bőr edzőcipőt az ikonikus játékos újonc szezonjának ötödik mérkőzésén viselte a Chicago Bulls színeiben, amikor a Nike Jordan márkája még újdonságnak és friss szenzációnak számított a sportpályán és azon kívül is – emelte ki a 444 szemléje.

 

„A valaha árverésen kínált legértékesebb tornacipő – Michael Jordan 1984-es Nike Air Ships cipője – most 1 472 000 dollárért kelt el a Las Vegas-i luxusárverésünkön” – közölte a Sotheby’s aukciósház.

 

 

Az Air Ship cipőt, amely az Air Jordan-sorozat alapjául szolgált, Bruce Kilgore tervezte, először 1984-ben jelent meg, és ez volt az első edzőcipő, amelyet Jordan NBA-profiként viselt. Jordan még ebben az évben szerződést kötött a Nike vállalattal, amely gyártani és értékesíteni kezdte a kosárlabdasztár által dedikált cipő- és ruházati termékcsaládot. Ez az üzlet nyitotta meg az utat a játékosok és a márkák közötti együttműködések elterjedése előtt.

kapcsolódó cikkek
Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője
Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője
Kalapács alá kerül Michael Jordan ötödik profi mérkőzésén viselt piros-fehér Nike Air Ship cipője a Sotheby's szervezésében.
címkék
kapcsolódó cikkek
Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője
Egymillió dollárt is megérhet Jordan cipője
Kalapács alá kerül Michael Jordan ötödik profi mérkőzésén viselt piros-fehér Nike Air Ship cipője a Sotheby's szervezésében.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.