km/óra
  2021.02.25., csütörtök  •  Mátyás napja
Márovics Pál lett a közönségdíjas Év Vasi Embere

Márovics Pál lett a közönségdíjas Év Vasi Embere

A Szombathelyi Mentőállomás vezetője, kivonuló mentőtiszt, a mentőszolgálat regionális oktatási koordinátora, emellett a leendő mentőápolókat tanítja a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Intézetében, elsősegélynyújtó tanfolyamokat tart. Tagja a Magyar Oxyológiai Társaságnak, a Vöröskeresztnek és Szombathely Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának. Márovics Pál ötödikes kisdiákként döntötte el, hogy olyan pályát választ, ahol embereken tud segíteni. A lelkesedése azóta sem múlt sem, sőt…

 

23. alkalommal hirdette meg Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület az „Év vasi embere” választást. A közönség január 8-ig szavazhatott, hogy kit tart a 10 jelölt közül a legérdemesebbnek a címre. Márovics Pál kapta a legtöbb voksot. 
 

Ez nem csak a Palinak az érdeme, hanem minden egyes mentődolgozónak is az elismerése a megyében. Ha nem így dolgoztak volna a kollégáim ebben a koronavírus-járvánnyal terhelt helyzetben, akkor én nem lehetnék az év közönségdíjas vasi embere. Biztos vagyok abban, hogy a szavazók a mentőszolgálat munkatársainak is köszönetet mondtak azzal, hogy rám voksoltak.

– így értékeli az elismerést Márovics Pál.
 

Régi szerelem a szolgálat…
 

Németh Jánosné Panni néni, az egykori biológiatanárom „fertőzött meg”: elsősegélynyújtó szakkört szervezett, versenyeken vettünk részt. Nagyon megtetszett, hogy segíthetek. A mentőszolgálatnál 18 évesen, 1988. augusztus 12.-én pénteken reggel 7-kor kezdtem meg a munkám. Egykori kolléganőm sokszor emlegette, hogy a piros rövidnadrágban érkező fiatalemberről, rólam, azt gondolta, valamelyik dolgozó gyereke vagyok. Emiatt sem felejthető az első munkanapom. Mentőápolóként kezdtem, majd szakápolói, később az egészségügyi főiskolán mentőtiszti végzettséget szereztem. 2015-től vagyok vezetője a Szombathelyi Mentőállomásnak. Ez a pozíció sok adminisztrációs feladattal is jár, mellette persze kivonuló mentőtiszt is vagyok.

 

A Covid 19 sokkal inkább ráirányította a figyelmet a munkánkra, jelentősen megnövekedtek a feladataink. Rendkívül jó érzés, hogy az emberek szeretetükkel elismernek bennünket: a vendéglők ebédet, a pékségek reggelit hoztak nekünk, az ünnepek előtt pedig egy osztálynyi diák süteményekkel érkezett. 

 

A helyszíni sürgősségi ellátás csapatmunka, ahol mindenkinek a tőle telhető legjobbat kell teljesítenie a maga területén. 
Munkámban segít a hitem és a bajtársi közösségünk is. Az elismerés kollégáim érdeme is. Köszönet érte.

kapcsolódó cikkek
Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat
Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat
Horváth József pápai prelátus és dr. Schneider Ferenc infektológus főorvos nyerte megosztva az Év vasi embere 2020 címet. A díjat szűk körben adta át Majthényi László közgyűlési elnök és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke ma délelőtt a Megyeházán. Közönségdíjat vehetett át Márovics Pál, a szombathelyi mentőállomás vezetője.
címkék
kapcsolódó cikkek
Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat
Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat
Horváth József pápai prelátus és dr. Schneider Ferenc infektológus főorvos nyerte megosztva az Év vasi embere 2020 címet. A díjat szűk körben adta át Majthényi László közgyűlési elnök és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke ma délelőtt a Megyeházán. Közönségdíjat vehetett át Márovics Pál, a szombathelyi mentőállomás vezetője.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Haladás: Búcsú a kupától
A Kisvárda jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé: az NB/I-es együttes 0-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen.
Oltópont, költségvetés, Fő téri illemhely – Online fogadóórát tartott a polgármester
A fertőzöttek száma szempontjából kedvező a helyzet Szombathelyen, de szükséges az óvintézkedések fenntartása ahhoz, hogy ez így is maradjon – egyebek mellett járványügyi helyzetjelentést is adott dr. Nemény András az év első online polgármesteri fogadóóráján, amit az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán követhettek a szombathelyiek.
Rendkívüli támogatást kaphatnak az állatkertek
Rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek.
Buffont választották minden idők legjobb kapusának
A Juventusban védő Gianluigi Buffon lett minden idők legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).
A távmunkában érintettek kitartanának a home office mellett
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási eredményeit ismertetve az MTI-vel.