km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Marandó sérülést szenvedett a Mitsubishivel felboruló ukrán nő - vezetni tanult az erdőben Pornóapáti közelében

Marandó sérülést szenvedett a Mitsubishivel felboruló ukrán nő - vezetni tanult az erdőben Pornóapáti közelében

Két külföldi állampolgár ült egy magyar rendszámú Mitsubishi terepjáróban, ami eddig tisztázatlan okból felborult, több kilométerre lakott településektől, egy erdei úton, ahol sem magyar, sem osztrák telefonhálózatra sem lehetett csatlakozni. A sofőr egyik ujja leszakadt, így indultak segítséget keresni.

 

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt egy erdei magánúton, valahol Nárai, Pornóapáti és Vaskeresztes között. A 112Press információi szerint egy 40 év körüli ukrán nő vezette az autót, mellette egy 30 év körüli román állampolgárságú férfi ült. A nő vezetni tanult, ezért vitte el a vezetői engedéllyel rendelkező férfi egy erdei útra, gyakorolni. Az egyelőre nem tisztázott, mi történt az egyenes, széles és jó minőségű erdei úton, ahol a terepgumikkal felszerelt pick-up terepjáró a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd érintőlegesen ütközött egy fával és a jobb oldalára borult.


Az autót vezető nő súlyos végtagsérülést szenvedett és fejsérülése is volt. Utasa könnyű sérülésekkel megúszta. Úgy tudják, hogy a nőnek az egyik ujja leszakadt és több másik ujja is roncsolódott. 


A két külföldi kimászott a roncsból és megpróbáltak segítséget hívni, azonban sem magyar, sem osztrák telefonhálózathoz nem tudott csatlakozni a telefonjuk, mert nem volt térerő. A két sérült ekkor elindult a Nárai és Pornóapáti közötti úthoz, ami 4,2 kilométerre volt a baleset helyszínétől. Párszáz méter megtétele után azonban az egyikőjük telefonján már lehetett segélyhívást indítani. Az újabb fejtörő ezután az volt, hogy a segítségükre indulók megtalálják őket az erdőben, ahol több útelágazás is volt. Több jármű indult a bajbajutottak megkeresésére és végül szerencsésen megtalálták őket. Úgy tudják, hogy a rendőrökön, tűzoltókon és mentőkön kívül erdészek és egy közműszolgáltató emberei is bekapcsolódtak a keresésbe.


A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).