km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott

Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott

A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.

 

A balesetről mi is beszámoltunk. vádlott 2020. június 29-én délben közlekedett Szentgotthárdon, a Kethelyi utcában Magyarlak felől a városközpont irányába egy BMW személygépkocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott már lakott területen belül haladt mintegy 80 km/óra sebességgel, amikor a Határőr Laktanyához közelítve áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahova ekkor érkezett egy Suzuki gyártmányú gépkocsi. A vádlott az ekkor már mintegy 65-69 km/óra sebességre lassuló személygépkocsijával –az úttest bal oldali szélétől 1,8 méter távolságra– frontálisan összeütközött az 54-58 km/óra sebességgel érkező Suzukival. Az ütközés ereje a Suzukit hátralökte, és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán jutott nyugvó pontjára. A vádlott a BMW-vel az ütközés bekövetkezése előtt 1,3 másodperccel tért át a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ekkor a BMW és a Suzuki közötti távolság 44,7 méter volt, így a sértettnek a baleset elkerülésére nem volt módja. A baleset következtében a Suzuki vezetője 6 hónap tényleges gyógytartamot meghaladó, súlyos egészségromlásként is értékelhető súlyos testi sérüléseket szenvedett. Az elszenvedett sérülések következtében a sértettnél maradandó testi fogyatékosság is kialakult. A baleset következtében a vádlott utasai közül ketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos testi sérüléseket szenvedtek el, míg a harmadik utasnak könnyű sérülései keletkeztek. A baleset során a vádlott ugyancsak nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett. 


Az ítélet jogerős.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.