km/óra
  2021.10.22., péntek  •  Előd napja
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott

Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott

A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.

 

A balesetről mi is beszámoltunk. vádlott 2020. június 29-én délben közlekedett Szentgotthárdon, a Kethelyi utcában Magyarlak felől a városközpont irányába egy BMW személygépkocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott már lakott területen belül haladt mintegy 80 km/óra sebességgel, amikor a Határőr Laktanyához közelítve áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahova ekkor érkezett egy Suzuki gyártmányú gépkocsi. A vádlott az ekkor már mintegy 65-69 km/óra sebességre lassuló személygépkocsijával –az úttest bal oldali szélétől 1,8 méter távolságra– frontálisan összeütközött az 54-58 km/óra sebességgel érkező Suzukival. Az ütközés ereje a Suzukit hátralökte, és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán jutott nyugvó pontjára. A vádlott a BMW-vel az ütközés bekövetkezése előtt 1,3 másodperccel tért át a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ekkor a BMW és a Suzuki közötti távolság 44,7 méter volt, így a sértettnek a baleset elkerülésére nem volt módja. A baleset következtében a Suzuki vezetője 6 hónap tényleges gyógytartamot meghaladó, súlyos egészségromlásként is értékelhető súlyos testi sérüléseket szenvedett. Az elszenvedett sérülések következtében a sértettnél maradandó testi fogyatékosság is kialakult. A baleset következtében a vádlott utasai közül ketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos testi sérüléseket szenvedtek el, míg a harmadik utasnak könnyű sérülései keletkeztek. A baleset során a vádlott ugyancsak nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett. 


Az ítélet jogerős.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
Tapssal búcsúztatták Angela Merkelt
Az Európai Unió tagállamainak vezetői állva tapsolva búcsúztatták pénteken brüsszeli csúcstalálkozójukon a 16 év kormányzás után visszavonuló Angela Merkel német kancellárt.
Plusz pénz jár az oltás mellett kampányoló orvosoknak
Legalább heti két órát kell a vakcina mellett kampányolni a jutalomért.
Hivatalosan is megnyílt a város szíve
1,6 milliárd uniós, valamint 508 millió városi forrásból újult meg a szombathelyi Vásárcsarnok. A korszerű épületegyüttesben 200 őstermelő, kistermelő és kereskedő kínálja portékáját. A felújított piac ünnepélyes megnyitóját ma tartották.
Kitüntetéseket adtak át a megyeházán a nemzeti ünnep alkalmából
Megemlékezést tartott a Vas Megyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a Megyeházán ma délelőtt. Kitüntetéseket is átadtak: 15-en részesültek elismerésben a megye érdekében végzett, kimagasló színvonalú tevékenységükért.