km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Már az első félidőben döntött a Falco és magabiztosan verte a Körmendet a vasi rangadón

Már az első félidőben döntött a Falco és magabiztosan verte a Körmendet a vasi rangadón

A szombathelyiek húszpontos előnyt építettek ki az első két negyedben, végül 84-72-es győzelmet arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. KÖZÉPSZAKASZ, 3. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - EGIS KÖRMEND 84-72 (20-13, 23-10, 22-21, 19-28)

Szombathely: Váradi 16/6, Somogyi 3, Clark 13/9, Hawkins 4, Keller 12/3. Cserék: Verasztó 5/3, Perl 24/6, Sövegjártó -, Golomán -, Barac 7, Takács Z. -, Horváth -

Edző: Milos Konakov

Körmend: Stokes 10/3, White 15/6, Martinez -, Henry -, Szavics -. Cserék: Takács K. 2, Ferencz 19/9, Durázi 5, Gordon 15, Krivacsevics 6

Edző: Antonis Konstantinides

 

A középszakasz harmadik fordulójában vasi rangadót rendeztek a Férfi Kosárlabda NB I-ben. Az Alba Fehérvár, valamint a Sopron legyőzése után a Körmend várt a Falco együttesére, a szombathelyiek az alapszakasz mindkét mérkőzésén legyőzték riválisukat. 

 

Clark-tripla adta meg a mérkőzés alaphangját, majd Keller zsákolásával nőtt tovább a szombathelyi előny (5-0). Egy jó védekezést követően Keller büntetőzhetett, tette ezt hibátlanul, több, mint két és fél perc elteltével sem lehetett feljegyezni Rába-parti kosarat. 9-0-ás állásnál időt is kértek a vendégek, akik ezt követően White hármasával mutattak magukról némi életjelet. 9-3-nál aztán beragadtak a csapatok, egyik fél sem tudta kihasználni a másik hibáit, végül Stokes büntetője törte meg a csendet, amire viszont Barac rögtön felelt egy duplával, majd egy büntetővel (12-4). Perl is a vonalról  volt eredményes, Stokes kosara után pedig ismét ő villant, ezúttal egy 2+1-es akcióval, a büntetőt is értékesítve (16-9). A negyed végére sem változott jelentősen a különbség, 20-13-ról várták a csapatok a folytatást. 

 

A második etap is egy hármassal kezdődött, ezúttal Ferencz Csaba volt az elkövető, aki aztán újabb két ponttal zárkóztatta csapatát (20-18). Öt körmendi pont után öt hazai érkezett, villámgyorsan visszaállt a hétpontos differencia (25-18). Hullámzott a játék képe, nem nyugodhatott meg a Falco, a fontos pillanatokban azonban mindig volt valaki, aki magára vállalta a felelősséget. 27-22-nél Marvin Clark tett így, méghozzá kintről, Konstantinides mester pedig ismét időt kért. 30-22-nél újfent megtorpant mindkét együttes, ezután viszont kétszer is a szombathelyiek köszöntek be, amivel a tíz pontos határt is átlépték (34-22). A nagyszünet előtt nagy rohamot produkált a címvédő, húsz pontra duzzadt a különbség, 43-23 állt az eredményjelzőn. 

 

A második félidő első kosara a piros-feketéké volt, de rögtön érkezett a felelet a házigazdától, méghozzá egy tripla formájában. Jó ritmusban, hatékonyan, eredményesen játszott a Falco, Váradi remek tempója után már 53-29 volt az állás, eldőlni látszott a győzelem sorsa. A tekintélyes előny tudatában sem lassítottak Váradi Benedekék, a csapatkapitány ezúttal egy triplával növelte az előnyt, amely az utolsó felvonás után huszonegy pont volt, 65-44-re vezettek a sárga-feketék.

 

A Rába-partiak kosarára Somogyi egy 2+1-es akcióval felelt, majd két büntetőt is dobhatott. Továbbra is magas fordulatszámon pörgött a Falco, a hazaiak a közönséget is szerették volna kiszolgálni. A Körmend küzdött becsülettel, megpróbált az utolsó utáni szalmaszálba belekapaszkodni, bő négy perccel a találkozó vége előtt 73-59 állt az eredményjelzőn. Vendég időkérés után Ferencz Csaba triplakísérlete kimaradt, a listevezető büntetett, ezek a szituációk pedig kulcsfontosságúnak bizonyultak. Az összecsapás magabiztos szombathelyi sikerrel zárult, Milos Konakov fiai 84-72 arányú sikert arattak.

 

A bajnokság április 20-án, szerdán folytatódik a Konakov-legénység számára, a csapat 18 órás kezdéssel a Szolnoki Olajbányász otthonába látogat.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.