km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Magyar Kupa: soroksári győzelem Nádasdon, továbbjutott a Haladás, kikapott a Vasvár

Magyar Kupa: soroksári győzelem Nádasdon, továbbjutott a Haladás, kikapott a Vasvár

Három vasi csapat lépett pályára vasárnap a Magyar Kupa országos főtábláján. Az NB II-es Haladás Gyöngyösön nyert, a megyei I-es Vasvár és a megyei II-es Nádasd hazai pályán kapott ki, előbbi NB III-as, utóbbi NB II-es ellenfelétől, utóbbit találkozót megnéztük.

A Nádasd egyetlen megyei II-es csapatként jutott az országos főtáblára a megyei selejtezőkből. A vasiak az NB II-es Soroksárt fogadták vasárnap délután, mintegy 350-400 néző előtt.

Nádasd - Soroksár 0-9 (0-4). Nádasd, vezette: Szilasi.

Nádasd: REJTLI – Varga K, Pálmai, MESKÓ E., Csenterics – TUBOLY, Kalamár, ZSOLDOS (Németh M.), Horváth A. (Marton Zs.) – Meskó M., Urbán (Gorza M.). Edző: Vörös István
Soroksár: Abu – Molnár (Ladányi), Lipcsei, Takács, VÖLGYI – Farkas II. B., FRÖHLICH, Huszák – PÖLÖSKEY, Pál (Rozsáli), Csernik (Kópis). Edző: Lipcsei Péter
Gól: Lipcsei 4., Huszák 19., Csernik 40., Pölöskei P. 3 ( 45., 62., 80.), Pál 56., Farkas II, 65, Ladányi G. 88.


Nem mondhatni, hogy rutintalan tizenegyet küldött pályára Lipcsei Péter: a vendégek kezdőcsapatában ott volt Völgyi Dániel (Győr, Gyirmót, Paks), Farkas II. Balázs (MTK, Balmazújváros, DVSC,  Videoton), Pölöskei Péter (FTC, Pécs), Huszák Tamás (Diósgyőr, Siófok), Pál András (Vasas, MTK). A nagyobb tapasztalatot és a több osztálynyi különbséget kellett volna eltüntetniük a hazaiaknak, akik nagyon bátran kezdték a mérkőzést. A Soroksár hamar felpörgött saját ritmusára, rövidpasszos, kombinatív játékkal kezdte bontogatni a hazai védőfalat. A 4. percben Pölöskei került tiszta lövőhelyzetbe, de 14 méterről, jobbról csak a kapufát lőtte telibe, azonban ezzel nem volt még a vendégtámadásnak: egy beadást követőn Lipcsei fejelt közelről a kapuba, jelezve, hogy az NB II-s látogatók komolyan veszik a kupameccset (0-1). A Nádasd ugyanígy tett, a jelentős vendégfölény ellenére nem adta fel a támadások lehetőségét: a 12. percben egy hosszú előreívelésnél Abu kapus nem fért a labdához a büntetőterületen belül, a földre huppanó hazai támadó le tudta készíteni a labdát a jobb oldalon érkező Tubolynak, aki 17 méterről alig lőtt a hosszú sarok mellé. 


A mérkőzés képe úgy nézett, hogy érhető módon a Soroksár támadott többet, a nádasdiak pedig igyekeztek a rengeteg passzba belelépni, azokat lelesni. A 19. percig két nagyobb helyzete volt a vendégeknek, előbb egy kijátszott helyzetet lőttek mellé öt méterről, majd Völgyi 22 méteres lövését védte Rejtli. Az említett minutumban aztán Pál tört be a tizenhatosra és olyan átéléssel játszotta el, hogy őt menet közben lerántották, megölték és megnyúzták, hogy az asszisztens heves integetéssel jelezte Szilasi játékvezetőnek, hogy ez bizony orbitális büntető. A hazai publikum ezt óriási és őszinte megdöbbenéssel vette tudomásul (ne csináld, bazmeg) és arra gyanakodtak, hogy a taccsbírót gyilkos méhek támadták meg, és azok elkergetése váltotta ki a túlzott reakciót, mert távolról nem tűnt tizenegyesnek az esetnek. Huszákot nem érdekelték a körülmények: a jobb alsó sarokba küldte a büntetőrúgást – Rejtli kapus majdnem elérte az erős lövést (0-2).  


Három perc múlva a hazai támadó, Urbán ültette hintába védőjét a tizenhatoson belül, a bekk azonban volt annyira rutinos, hogy csak finoman lépett oda a csatárnak, így Szilasinak esélye sem volt, hogy visszaadja a tizenegyest, noha a közönség  erősen kapacitálta erre. A 27. perc egy kombináció végén Pál került a védők mögé tiszta lövőhelyzetbe, de végül csak a jobb kapufát találta el.  Ezután Rejtli kapus különmeccse kezdődött a vendégek támadósorával: előbb Huszák 14 méteres lövését hatástalanította (28.), majd a tisztán kiugró Csernik pöccintését is elkapta (29.), végül Pál lökete  (37.) sem fogott ki a kapuvédőn. Aztán újra Huszák próbálkozott, ezt Rejtli szögletre ütötte (39.), a beadás után még egy darabig a hazai térfélen maradt a Soroksár. A balról meginduló Csernik Pállal kényszerítőzött, csatártársa szépen simította vissza elé a labdát mint 8-9 méterre a kaputól, a szélső lövése pedig a közbevetődő védőn megpattanva vágódott be a kapus mellett a hosszú sarokba (0-3). 


A 43. percben egy nádasdi szöglet után kontrázott a Soroksár, az asszisztens lesről engedte el a bal szélen kiugró Pölöskeit, aki kapura tört, a tizenegyes pontnál önzetlenül középre gurított, hogy Csernik tiszta helyzetből lőhessen – a támadó így is tett, de Rejtli ebbe a lövésbe is belekapott. Egy perc múlva hazai lehetőség jött: a tizenhatosra felívelt szabadrúgásra Tuboly jó ütemben érkezett a jobb oldalon, kapásból szépen belsőzött a hosszú sarok felé, de a jól helyezkedő Abu vetődve védett. 


A félidőt góllal zárta a Soroksár: egy labdakihozatalt rontott el a Nádasd, a rendezetlen védelmet átívelték a vendégek, a jobb oldalon, a kaputól 14 méterre üresen maradt Pölöskeinek volt ideje megnézni a hosszú sarkot és egy jól helyezett lövéssel be is küldte oda a labdát (0-4).


A szünet után abban reménykedtek a hazai drukkerek, hogy visszavesz a tempóból a vendégcsapat, de Lipcsei mester minden valószínűség szerint betiltotta a mérkőzés alatti wellnesst, ultit, madármegfigyelést, egerészést és egyéb, futballpályára illő tevékenységeket, mert a Soroksár változatlanul ment előre. Akkora lendülettel, hogy egy támadásból (46.) háromszor is veszélyezettek – Pál közeli fejese például egyik védőről perdült szögletre, mint ahogy öt perc múlva Farkas lövését is sikerült blokkolni. Az 52. percben a meginduló Cserniket vészfékezték be a hazai tizenhatos vonalán, a bal oldalán. A jól helyezett szabadrúgást remekül védte Rejtli, majd sok vendégkorner következett, értékelhető eredmény nélkül.  


Az 56. percben aztán már a kapus sem tudott segíteni a hazaiakon: Huszák került tiszta lövőhelyzetbe egy kisakkozott támadás végén, ha a bal kapufára szánta a lövését, akkor az tökéletesen sikerült, a kipattanóból viszont Pál a hálóba fejelt (0-5). A Soroksár változatlan tempóban vezette a támadásait, egy kigurigázott kontra végén Pölöskei lesről vágta a hálóba az utolsó passzt.


A 61. és 62. percet Pál lefoglalta magának és gondoskodott arról, hogy minden róla szóljon. Előbb Völgyi vágtatott egészen az alapvonalig, visszagurítását a középcsatár ráküldte, Rejtli – természetesen – védett. A kipattanó körül kavarodásban többen is elestek, köztük a vendégek támadója, aki aztán egyszerű, világos stílusban és jól hallhatóan nehezményezte azt, hogy kifele következik szabadrúgás. A „menj te a f.szomba, engem rúgtak agyon hátulról” rövid költeményt Szilasi játékvezető a csatár írói munkásságához sorolta, sárga lap nélkül. A 62. percben aztán Pál áthámozta a magát a védőkön a bal oldalon, úgy gurított középre, hogy Pölöskeinek közelről esélyese sem volt elhibázni a kihagyhatatlan  (0-6). Három perc múlva megint a hazai védelem jobb oldalát bontotta meg a Soroksár, az oda átkeveredő Farkas II. lépett ki tisztán, és 7 méterről a hosszú sarokba helyezett (0-7).


Még annyi kérdés maradt, hogy az eredmény dacára jól küzdő és egy pillanatra sem lankadó hazaiaknak sikerül-e legalább egy gólt bevinniük, ám az indítások rendre hosszúra sikeredtek, egyet kivéve. A 72. percben (egy aktuális Rejtli-védést követően) Tuboly ugorhatott ki tisztán, és bár körül 250-en úgy látták, hogy a lesre kifejezetten ügyelő támadó a védők mögül indult, az asszisztens nem engedett a közhangulatnak, és behúzta az offside-ot. Egy másik hazai akció végén Meskó M. lőtt 18 méterről mellé.


Az utolsó 10 percre aztán visszafogott a tempóból a cseréket is bevető Soroksár, de két gól még így is belefért. A 80. percben Farkas II. húzta meg a  jobb szélt, középre gurítását Pölöskei közelről átterelte a gólvonalon(0-8). Völgyi beadása után Fröhlich lőtt egy kapufát, majd két cserejátékos összehozta a kilencedik találatot a 88. percben: Kópis beadását Ladányi mindenkit túlugorva hat méterről a léc alá fejelte (0-9). A mérkőzést Rejtli védése zárta: Huszák bombáját hatástalanította nádasdi kapus.


Az eredmény jól tükrözi a megyei II. osztály és az NB II. közötti különbséget, de ennek ellenére a Nádasd tisztességgel helyállt a találkozón, a hazaiak végigküzdötték a mérkőzést.

Szöveg: Török Tibor
Fotók: Vörös PéterA további mérkőzéseken:
 

Gyöngyösi AK-Szombathelyi Haladás 0-3 (0-0).
Haladás:
Rózsa - Tóth M. (Habovda, 60.), Jancsó, Németh Milán, Bosnjak - Kiss B., Nyári (Szekér, 82.), Németh Márió -  Medgyes, Novák, Gaál (Eszlátyi, 60.). Edző: Supka Attila.

Az első félidőben  a vasiak birtokolták többet a labdát, nagy fölényben futballoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Szünet után is a vendégek domináltak, majd egy órányi játékot követően a kettőscsere után nagyobb fokozatra kapcsoltak.
A 67. percben Németh Márió indította a bal oldalon Novákot, a támadó középre adott labdáját Medgyes öt méterről a kapus felett pörgette a hálóba (0-1). A 75. percben Ladányi egy hazaadást rúgott előre, de Novák belelépett a lövésbe, a labda a bal oldalon Medgyeshez pattant, aki középre ívelt, Novák pedig nyolc méterről a kapuba fejelt (0-2). A 81. percben Németh Máriót buktatták a tizenhatoson belül - a büntetőt a sértett a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba rúgta (0-3). Az utolsó percekben még Rózsa védett bravúrral. A szombathelyiek biztosan jutottak tovább.
 

Csörnöcgyöngye Vasvár - Credobus Mosonmagyaróvár 1-9 (1-3)
Gól
: Robán D. 2. illetve Veress Zs. 2 (23., 35.), Szalka D. 3 (46., 73., 92.), Kozma 47., Laki B. 2 (81., 89.), Hamar Á. 90.

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Operatív törzs: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München - Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.