km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Magas a napi új fertőzöttek száma, de nem zárják le Bécsújhelyet

Magas a napi új fertőzöttek száma, de nem zárják le Bécsújhelyet

Az Egészségügyi Minisztérium rendelkezése szerint nem zárják le Bécsújhelyet (Wiener Neustadt), hanem szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd, hogy rendelkeznek-e negatív koronavírus teszttel a vársoba be- vagy onnan kiutazók, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, Bécsújhelyen a napi új fertőzöttek száma már meghaladta a 400 főt, ezért fontolgatták azt, hogy lezárják a várost. Az aktuális rendelkezés szerint egy 48 óránál nem régebbi antigénteszt-eredménnyel, vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszteredmény birtokában lehet beutazni vagy kiutazni a városból. Az ellenőrzések során azt is elfogadják, ha valaki bizonyítani tudja, hogy átesett már koronavírus fertőzésen. Tíz év alatti gyermekekre nem vonatkozik a rendelkezés.


Klaus Schneeberger polgármester elmondta, hogy Bécsújhelyen jelenleg mintegy 2.000 tesztet végeznek el naponta, de az új rendelkezés hatására ez a szám akár napi 15.000 tesztelésre is emelkedhet. A korlátozást akkor oldhatják fel, ha 200 fő alá csökken a napi új fertőzöttek száma.

 

Fotó: ©Wiener Alpen / Franz Zwickl

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.