km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Magabiztosan nyerte meg a Falco a ZTE elleni nyugati összecsapást

Magabiztosan nyerte meg a Falco a ZTE elleni nyugati összecsapást

A mérkőzés második szakaszában kijött a két csapat közti különbség, a szombathelyiek így érvényesítették a papírformát.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I., 20. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - ZALAKERÁMIA ZTE KK 86-73 (16-16, 28-20, 19-20, 23-17)

Falco: Somogyi 11/3, Benke 14/6, Clark 12/6, Golomán 11, Keller 5/3. Cserék: Váradi 15/12, Verasztó 3/3, Takács Z. -, Perl 9/3, Barac 4, Hawkins 2, Sövegjártó -

Edző: Milos Konakov

ZTE: Wilson 11, Takács M. 2, DeCosey 12/6, Barnett 10, Holton 14. Cserék: Parks 11/3, Németh 6, Révész 2, Horti 5

Edző: Emir Mutapcic

 

Fontos visszatérőkkel, Perl Zoltánnal, valamint Váradi Benedekkel a fedélzeten fogadta a bajnokság 20. játéknapján a Falco a ZTE együttesét. A listavezető fogadta sereghajtót, amiből kiindulva a hazaiak voltak a találkozó esélyesei, Milos Konakov viszont nem győzte hangsúlyozni a mérkőzés előtt, hogy maximális koncentrációra, odafigyelésre lesz szükség a sikerhez.

 

Zalai kosár nyitotta a mérkőzést, majd Keller öt pontjával 5-2-re már a szombathelyiek vezettek. Kimaradt lehetőséget után a vendégek köszöntek be, akik egy labdaszerzést követően a vezetésért támadhattak. 5-5-nél Clark iratkozott fel a pontszerzők közé, főként egymás hibáiból próbáltak élni a felek - inkább kevesebb, mint több sikerrel - . A negyed derekán 9-9 állt az eredményjelzőn, majd egy hosszú pontcsendet követően a vendégek kerültek ismét lépéselőnybe. 9-11-nél Milos Konakov időt kért, Somogyi betörés utáni ziccere nem talált utat a gyűrűbe, mindkét oldalon akadozott a gépezet. A visszatérő Perl Zoltán büntetőivel egyenlítettek a sárga-feketék, majd hiába szerzett labdát a már szintén hadra fogható Váradi Benedek, nem sikerült kosárral befejeznie a hazaiaknak a támadást. Ami a címvédőnél kimaradt, a ZTE-nél bement, ráadásul büntetőkből tovább növelték előnyüket a kékmezesek, akik 11-15-re vezettek. A 0-4-es sorozatra tripla formájában érkezett a válasz, a negyed végén már mindkét csapat dobhatott a faultok után, végül 16-16-os állásról várhatták az együttesek a folytatást. 

 

Golomán egy 2+1-es akcióval adta meg a második etap alaphangját, a ráadás büntető is a helyére került (19-16). Két vendég pontra egy vasi tripa érkezett feleletként, majd egy újabb jó kinti kísérlet után - Perl volt az elkövető - 25-18-ra lépett el a Falco, a Zala megyeiek pedig időt kértek. Nagyon elkapta a fonalat a Falco, Benke hármasa után először volt tíz pont közte (33-23), a vendégek trénere pedig ismét magához hívta övéit. A timeout-ot követő két kosarat a ZTE jegyezte, majd felváltva estek a pontok, nem tudott lőtávolon belülre kerülni a sereghajtó.Két és fél perccel a nagyszünet előtt 37-33 állt az eredményjelzőn, a negyed végén kialakult adok-kapokból pedig a házigazda jött ki jobban, amely húsz perc után 44-36-ra vezetett.

 

Keller triplakísérlete rövid volt, a másik oldalon a zsákolás viszont sikeres, kapaszkodtak a zalaegerszegiek. A Falco Golomán és Clark hathatós közreműködésével állította vissza a tízpontos differenciát, amit aztán utóbbi toldott meg még hárommal (51-38). Szervezetten, szigorúan védekeztek a szombathelyiek, 53-40-nél mindkét csapat beragadt - nem először a találkozón -, végül Benke kosara vetett véget az ínséges időszaknak. 55-40 után öt vendég pont következett, Benke két büntetőt dobhatott, erre viszont egy triplát hintettek a kékmezesek. 57-50-nél Milos Konakov időt kért, felváltva estek a kosarak, végül 63-56-tal kanyarodtak rá a csapatok az utolsó tíz percre. 

 

Váradi-triplával startolt a felvonás, ismét tíz volt közte, majd egy jó szériával és egy 3+1-es akcióval villámgyorsan négyre csökkentette hátrányát a ZTE (66-62). A vendégek aztán túlzottan sokáig nem örülhettek, ugyanis ezt követően egy 8-0-át produkált a bajnoki címvédő, amivel 74-62-re módosította az állást. A zalaiak időt kértek, de Baracé volt az újabb kosár, sőt, mi több, Váradi is szórt egy hármast (79-62). Somogyi Ádám sem akart kimaradni a jóból, triplájával húsz pontra nőtt a különbség négy perccel a találkozó vége előtt. A lényegi kérdések eldőlni látszottak, a végjátékban mindkét csapat tarsolyában maradt bőven kosár, az összecsapás végül 86-73-as hazai sikerrel zárult.

 

A szombathelyiek legközelebb a Bajnokok Ligájában lépnek pályára, február 2-án a Rytas Vilnius otthonában vizitál a csapat.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.