km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Magabiztos siker, hengerelt a Falco a középszakasz második mérkőzésén

Magabiztos siker, hengerelt a Falco a középszakasz második mérkőzésén

A szombathelyiek az Alba után a Sopron ellen is nyerni tudtak, méghozzá 102-56 arányban.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI., FELSŐ-HÁZI KÖZÉPSZAKASZ 2. MÉRKŐZÉS

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - SOPRON KC 102-56 (23-15, 20-26, 31-7, 28-8)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 22/15, Somogyi 3/3, Clark 11, Golomán 10, Keller 9. Cserék: Hawkins 10/6, Perl 16/3, Kovács 3/3, Barac 9, Verasztó 7/3, Sövegjártó -.

Edző: Milos Konakov

Sopron KC: Fazekas 5/3, Myers 16, Borisov , Ford 14/6, Montgomery 4. Cserék: Halász, Takács -, Werner -, Sitku -, Supola 2, Halász 2

Edző: Kostas Flevarakis

 

Második mérkőzésén lépett pályára a középszakaszban szerda délután a Falco, az ellenfél pedig az alapszakaszban remek teljesítményt nyújtó Sopron együttese volt. 

 

Keller Ákos gyors kosarával indult a találkozó, majd Golomán dobott be egy büntetőt. Myers szerezte a soproniak első pontjait, de ezt követően ismét szombathelyi pontok következtek. Myers dobott újabb pontot, Borisov hármasával pedig a vezetést is átvették a vendégek. Megrázták magukat a hazaiak: Clark és Váradi is betalált, 12-11, majd 14-13 is volt az eredményjelző táblán. Váradi pontjai hoztak fordulatot, ismét “jelentősebb” előnybe kerültek a vasiak, 23-15 volt az állás.

 

Gyors kosárváltással indult a második negyed, majd egy jó szériával közelebb tudott férkőzni a Sopron, 27-22-nél időt kért Milos Konakov. A Falco egy triplával, majd egy duplával hűtötte le a kedélyeket, villámgyorsan 32-22-re módosult az állás, ekkor már tíz pont volt a két csapat között. Hátul is remekül tették a dolgukat a sárga-feketék, ám, ha mégis betaláltak a vendégek, arra villámgyorsan jött a válasz, őrizte előnyét a Konakov-legénység (37-26). Egy újabb hazai kosarat követően soproni időkérés következett, a kékmezesek megpróbálták megfékezni a nagy rohamot. Ez úgy tűnt, meg is valósul, öt vendég pont érkezett a timeout után, majd egy-egy tripla mindkét oldalon. Kapaszkodott a Sopron, igyekezett minél többet lefaragni a hátrányából a nagyszünet előtt, másfél perc volt hátra, amikor 43-38-nál Milos Konakov szánta el magát időkérésre. A negyed utolsó pontjait a vendégek szerezték, 43-41-ről várták a felek a folytatást.

 

Könnyű kosárral egalizált a Sopron, Barac viszont egy büntetővel gondoskodott arról, hogy ez ne maradjon sokáig így. A korábbi szombathelyi, Borisov triplát szórt, de Váradi is megtette ezt, ráadásul kétszer, négy pont volt ezzel a vasiak előnye (50-46). Fontos pillanatokban remegtek meg a vendég kezek, ezt pedig kíméletlenül ki is használta a házigazda, 47-46 után egy 8-0-át produkált, időt is kért a Sopron. Ennek dacára ezután is a hazaiak akarata érvényesült, 59-43-nál tizenhárom volt közte, újra magához hívta övéit a kékek trénere. Érezhetően megtorpant a Sopron 68-46-nál már a húsz pontot is átlépte a különbség, eldőlni látszott a két pont sorsa. A Falco magabiztosan, hatékonyan kosárlabdázott, s 74-48-ra vezetett az utolsó felvonás előtt. 

 

Mindkét csapat beragadt, a következő kosárra csaknem három percet kellett várni a negyedik tíz percben, Hawkins volt eredményes a sarokból. Flevarakis mester ismét időt kért, de újabb remek védekezés következett vasi részről, az akció pedig egy duplával végződött (79-48). Több, mint öt perc után tudott betalálni a vendég alakulat a játékrészben, a hajrá közeledtével 83-50 állt az eredményjelzőn. A differencia nem csökkent a hátralévő időben, a hazaiak nagyon magabiztos, címvédőhöz méltó győzelmet arattak, átlépték a százpontos határt is, végül 102-56-os eredménnyel zárult az összecsapás.

 

A következő fordulóban vasi derbi következik, szombaton 18 órakor a Körmend látogat az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.