km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Magabiztos győzelmével elődöntős a Falco a Magyar Kupában

Magabiztos győzelmével elődöntős a Falco a Magyar Kupában

A szombathelyiek nem sok kérdést hagytak azt illetően, hogy ki lesz a Szolnoki Olajbányász ellenfele a fináléba kerülésért.

 

ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA, LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT

FALCO-VULCANO ENERGIA KC - PVSK VEOLIA 96-69 (26-12, 21-16, 22-19, 27-22)

Falco: Váradi 4, Doktor 12/6, Benke 9/3, Bruinsma 26/15, Keller 2. Cserék: Anderson 17/9, Perl 14/6, Barac 4, Lake 8, Dancsecs -, Kovács -

Vezetőedző: Gasper Okorn

PVSK: Ruják 10, Lewis 15/3, Demeter 3, Budimir 2, Brkics 23. Cserék: Dragasevics 9/9, Funderburk 5/3, Krivacsevics 2

Vezetőedző: Dragan Aleksic

 

Szerdán délután a PVSK ellen kezdte meg szereplését a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében a Falco együttese. Gasper Okorn fiai a bajnokság alapszakaszában mindkét mérkőzésen magabiztosan győzték le a pécsieket, de mindenki egyetértett abban, hogy hiba lenne kiindulni azokból a találkozókból, és a maximumot kell hozni, ha a legjobb négybe szeretnének kerülni.

 

Demeter eladott labdája után Benke Szilárd ziccere jelentette a mérkőzés első pontjait, ráadásul a baranyaiak játékosa odaütött közben, ami már a második személyi hibája volt. Benke remek formában kezdte a találkozót, egy triplát is hozzátett, 5-0-ra vezetett a Falco, miközben újra elszórta a játékszert a Pécs. Ruják és Lewis célzott pontosan középtávolról, miközben Váradi és Doktor iratkozott fel a pontszerzők közé a túloldalon. Nem kezdtek jól Dragan Alekszicsék, 11-4-nél kért időt a vezetőedző. Rengeteg támadólepattanót szedett ebben a periódusban a Falco, aminek köszönhetően már a tíz is meg lett közte. A cserék is jól szálltak be a padról, semmit nem akartak a véletlenre bízni a sárga-feketék, már az első negyedben szerették volna eldönteni a találkozó sorsát. Sokat elárul a PVSK első negyedbeli játékáról, hogy miután Brkics több dobást is elhibázott, egy eladott labda után elindult lefelé a pályáról, igaz, a játékvezetők erre még nem adták meg az engedélyt. A center végül fent maradt és ki is osztott egy nagy sapkát, amely után Dragasevics tett egy távolit a közösbe, de így is meggyőző fölénnyel, 26-12-vel zárta az első tíz percet a szombathelyi alakulat.

 

Pontatlanul kezdték a második negyedet a felek, végül Perl szakította meg a pontcsendet. A válogatott bedobó ezután egy hármast is a helyére küldött, tizenkilenccel húzott el a Falco. Lewis közelije és Anderson távolija következett, ezzel pedig meglett a húszpontos differencia. Budimir és Dragasevics révén megkezdte a felzárkózást a Pécs,de  Bruinsma megállította a baranyai rohamot. Szépen játszottak a sárga-feketék, miközben a pécsiek nem tudták áttörni a gátat, Dragan Alekszics pedig kikérte a második idejét is. Átálltak zónavédekezésre a baranyaiak, ami két alkalommal be is jött, de a harmadikra Bruinsma már átdobta azt. Sok büntetőt hagytak ki a pécsiek, nem tudtak érdemben zárkózni a nagyszünetig, amikor 47-28-ra vezetett a vasi alakulat.

 

A fordulás utáni első támadást követően Funderburk kapott a kezéhez, a pécsiek játékosát le is kellett cserélni. Ruják szerezte végül a második félidő első kosarát, majd Brkics fordult be szépen, ráadásul egy büntetőt is dobhatott, igaz, az kimaradt. Keller trojkája lejött, Brkics pedig tovább faraghatta volna a különbséget, de megint elhibázott két büntetőt. Bruinsma hármasa beakadt a sarokból, meglett a negyed első szombathelyi találata is. Lewis és Benke ziccerezett pontosan, nem tudott faragni hátrányából a PVSK. Akárhányszor közelebb jöhetett volna Dragan Alekszics alakulata, annyiszor lépett előre valaki a Falcóból, de a sárga-feketéknél is látszott, hogy egy kicsit alábbhagyott a koncentráció, sok üres dobást hibáztak el a sárga-feketék. Keller egy óriási zsákolással vétette észre magát, aztán Bruinsma fejezett be pontosan egy gyorsindítást, újra húsz fölé kúszott a differencia. Többször próbálkozott a mérkőzés során magas szerkezettel a Szombathely, amikor is a Bruinsma-Barac-Keller trió egyszerre volt a pályán, előbbi pedig így is nagyon élvezte a játékot, már a huszonhatodik pontját dobta, miközben kezdett eldőlni a meccs sorsa, 69-47-re vezetett a Falco harminc percnyi játékot követően.

 

Krivacsevics közelije indította az utolsó felvonást, majd Lewis zsákolt egy jó védekezést követően, ezzel pedig húszon belülre került a PVSK. Egészen Perl triplájáig, aki ezzel elérte a tíz pontot. Továbbra is szépen járatták a labdát a szombathelyiek, de ehhez az is kellett, hogy a Pécs hátul szétessen, Dragan Alekszics újra időt is kért. A rövid értekezlet után Funderburk kiszorított helyzetből dobott egy palánkos triplát, hogy aztán a túloldalon sportszerűtlen hibát vétsen a csapata, így tovább nőtt a vasi előny.. Próbálkozott becsülettel a Pécs – elsősorban Brkics -, de innen már nem tudott visszakapaszkodni a mérkőzésbe. A Falco könnyed, 96-69-es győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol a Szolnok lesz az ellenfele. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.
Oklevéllel köszönték meg a civil szervezetek munkáját
Oklevéllel köszönte meg a város azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, akik elsőként csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy parkot” programhoz. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! Akció keretében ez a szemléletformáló kezdeményezés egyre népszerűbb, hiszen már több mint 30 közösség jelezte részvételi szándékát. A város Civil Fórumának negyedévente esedékes ülését az online tér után most újra személyesen tarthatták.
Négy év fegyházra ítélték a körmendi tolvajt, aki azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a sértettek nyakát
Többszörös visszaesőt ítélt el a Körmendi Járásbíróság, közölte az ügyészség. A vádlott egy körmendi pékségben nem akart fizetni, majd agresszívvé vált, megfenyegette az eladókat, hogy elmetszi a nyakukat. Másik esetben egy körmendi lakásba ment be, ott is megfenyegette a lakókat, hogy a nyakukat elvágja, zsebében kés lapult. A lopásban pedig társa is akadt. Az I. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 4 év fegyházra, a II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 7 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. Az I. rendű vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.