km/óra
  2023.02.03., péntek  •  Balázs napja
Magabiztos győzelemmel tért vissza a Haladás a Rohonci útra

Magabiztos győzelemmel tért vissza a Haladás a Rohonci útra

Medgyes Zoltán továbbra is kiváló formában van, rajta kívül Mocsi Attila és Simon András is betalált a Ménfőcsanak elleni 4-0-s mérkőzésen.

 

Haladás: Verpecz – Schimmer (Csilus, 46.), Mocsi, Devecseri – Tóth D., Szekér, Holdampf, Kiss B., Bosnjak – Doktorics (Tóth B., 46.), Medgyes (Simon A., 46.).

 Edző: Mátyus János.

Ménfőcsanak: Ficsór – Veres, Kelemen, Szalai, Kerékgyártó – Androsch, Serfőző, Kószás, Szilvágyi – Csonka, Vayer. 

Edző: Rozmán László. A vendégeknél Koncsag, Vincze, Éri és Horváth Csanád lépett pályára csereként.

 

 

Több, mint négy hónap után játszott újra mérkőzést a Rohonci úton a Haladás együttese. Mátyus János gárdája a Ménfőcsanak együttesét fogadta kellemes labdarúgó-időben, sok néző előtt. 

 

A mérkőzést kiválóan kezdte a zöld-fehér együttes, már a 2. percben előnybe kerültek az új szerzemény, Mocsi Attila révén, aki egy szögletből beérkező labdát juttatott közelről a hálóba. Már az első percekben kijött az osztálykülönbség a két csapat között, a Haladás rendre meg tudta bontani a Ménfőcsanak védelmét a széleken Bosnjak és Tóth Dávid révén. A 9. percben Kiss Bence találhatott volna be, de tekerése centikkel a bal kapufa mellé ment. A szombathelyiek tetszetősen, kreatívan futballoztak, a közönség pedig díjazta is a szép megmozdulásokat. A 14. percben Doktorics Áron lövését blokkolták, majd Verpecz Istvánnak kellett résen lenni az első komolyabb vendég lehetőségnél, de magabiztosan védte a fejest. 

 

a 16. percben a Haladás veszélyes játéka ismét góllá érett. Tóth Dávid robogott el a jobb oldalon, a középretett labdát pedig Medgyes szép mozdulattal juttatta a kapuba. Nem kellett sokat várni a harmadik hazai találatra: ugyancsak Tóth Dávid adott kiváló labdát, a gólszerző pedig ismét Medgyes volt, aki szépen előzte meg a védőket és passzolta el a kapus mellett a labdát. A találat után sem állt le a zöld-fehér együttes, folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfél védelmét. Schimmer centerezése után Medgyes tévesztett célt, Kiss Bence szabadrúgása pedig szintén nem sokkal kerülte el a kaput. A következő percekben Szekér Ádám kétszer is betalálhatott volna, de kimaradtak a lehetőségei, a félidő vége előtt pedig Doktorics futotta le a védőjét, majd gurított kapu mellé. 

 

 

A második félidőre Simon András, Csilus Tamás és Tóth Barna is érkezett a Haladásba. A szombathelyiek ezt a félidőt kiválóan kezdték, már rögtön a játékrész elején megszerezték a negyedik találatot, amit két cserejátékos hozott össze: Tóth Barna labdájával lépett ki Simon András, és higgadtan passzolt a kapuba. Tóth Barna a gólpassza után gólokat is szerezhetett volna, de mindkétszer védte fejesét a Ménfőcsanak hálóőre. A második félidő közepére a mérkőzés irama jócskán visszaesett, majd az eső is egyre jobban rázendített. A Haladás továbbra is dominált és jókora mezőnyfölényben játszott, igazán komoly helyzetet azonban a találkozó ezen periódusában nem sikerült kialakítania Mátyus János együttesének. A 65. percben egy kapu előtti keveredés után kellett Verpecznek nagyot védenie, majd nem sokkal később Tóth Barna találta magát egy az egyben a kapussal, de éles szögből nem sikerült a kapuba találnia.

 

A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat próbálkozott, a Ménfőcsanak is megpróbált egy-egy veszélyesnek tűnő kontrát végigvinni, de lövésig nem sikerült eljutnia a vendégeknek. A Haladás abszolút megérdemelten nyerte meg a találkozót, magabiztos, és különösen az első félidőben közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő a csapat a mai mérkőzésen. 

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Már esik a hó Szombathelyen is!
Egyre többfelé havazik a melegfront felhőzetéből, a Dunántúlon többfelé már kifehéredett a táj - adja hírül az Időkép.
Mi mennyivel drágul a dohányboltokban?
Megosztotta a dohányosokat az elmúlt napokban a jövedékiadó-változás kérdése, ám az Index érdeklődésére a NAV egyértelművé tette: 2023. február 1-jével azok a hevített termékek kerültek a jövedéki adó hatálya alá, amelyek nem tartalmaznak dohányt. A mostani módosítás elsősorban olyan növény- vagy gyümölcsalapú termékeket érint, amelyeket eddig kiskereskedelmi láncok polcairól vagy webáruházakból lehetett beszerezni - írja az Index.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt
Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.
Dr. Györke Eszter: „Szeretettel, odafigyeléssel fordulok a betegeim felé”
Vérképzési és daganatos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyít mindennap, ami az orvoslás egy különösen nehéz, lelkileg is megterhelő szakterülete, miközben maga is kétgyermekes édesanya. Ha épp nem a kórházi ambulancián vagy az osztályon dolgozik, családjának és a hobbijának él: szenvedélyes néptáncos. Dr. Györke Eszterrel, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermek-onkohaematológusával beszélgettünk, aki toronymagasan megnyerte az Év Vasi Embere 2022 közönségszavazását.