km/óra
  2021.02.25., csütörtök  •  Mátyás napja
Magabiztos Falco-győzelem az Alba elleni rangadón

Magabiztos Falco-győzelem az Alba elleni rangadón

A rendkívül hullámzó találkozón a Falco bizonyult kiegyensúlyozottabbnak és stabilabbnak, ez pedig győzelmet ért Forray Gábor együttese ellen.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, 11. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC – ALBA FEHÉRVÁR 95-84 (29-18, 24-28, 26-18, 16-20)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 4, Doktor 3/3, Benke 24/12, Bruinsma 23/9, Keller 12. Cserék: Perl 19/6, Lake 6, Barac 4, Dancsecs –

Vezetőedző: Gasper Okorn

Alba Fehérvár: Turner 10, Curry 19/6, Vojvoda 25/9, Davis 15/3, Omenaka -. Cserék: Lukács 6/6, Ahmad 7, Takács M. -, Csorvási 2

Vezetőedző: Forray Gábor

 

Meglepő vereséget szenvedett múlt hétvégén Kaposváron a Falco, ám sok idő nem volt a sebek nyalogatására, ugyanis kedden már az Alba Fehérvár elleni hazai bajnoki mérkőzés következett. A vendégeknél ott volt a csapatban az a Ron Curry, akit a szombathelyi szurkolók is jól ismerhetnek, hiszen két ízben is volt a sárga-feketék játékosa, legutóbb a 2019-2020-as szezonban. 


Keller Ákos gyors kosarával indult a mérkőzés, a sárga-feketék új szerzeménye pedig könnyen meg is duplázhatta volna pontjai számát, ám mindkét büntetője kimaradt. Helyette Váradi és Benke gondoskodott arról, hogy újabb hazai kosarakat lehessen feljegyezni, 6-0-s állásnál pedig rögtön időt is kért a vendégek mestere, Forray Gábor. A folytatásban meg is születettek az első fehérvári pontok, amikre csaknem két percet kellett várni. Gasper Okorn együttese ellenálhatatlanul dobott, Benke és Bruinsma is sikeres triplával jelentkezett, ennek köszönhetően pedig 14-6-ra megléptek a vasiak. A másik oldalon is beesett egy hármas, majd ismét Benke villantotta meg klasszisát egymás után két faultos kosárral. A vendégek próbáltak faragni a hátrányukból, de a Falco rendszerint kosárral fejezte be támadásait, így nem igazán sikerült közelebb zárkózniuk. A szombathelyiek vezére egyértelműen Benke volt, már az első tíz perc után két számjegyű pont állt a neve mellett, a házigazda pedig 29-18-ra vezetett az első negyedet követően. 

 

A sárga-feketék ennek ellenére sem lassítottak, villámgyors 6-0-val kezdték a második etapot, a vendégek pedig ismét időt kértek. Ennek ellenére csak egy-egy fellángolásra futotta Vojvoda Dávidéktól, a Falco viszont nagyon magabiztos volt és 41-26-os előnyre tett szert. A folytatásban aztán fordult a kocka, egy 1-11-es sorozattal rukkolt elő a Kaposvár, aminek Benke hármasa vetett véget és nyugtatta meg valamelyest a házigazdát. A szombathelyiek igazi csapatként működtek, a nehezebb pillanatokban mindig volt valaki, aki magára vállalta a kosarat. A fehérváriak azonban óriásit küzdöttek, négy pontra is felzárkóztak, a félidő viszont Bruinsma triplájával zárult, a nagyszünetre – ami nagyon jól jött a sárga-feketéknek - 53-46-os Falco-vezetéssel mentek a felek. 

 

Vojvoda-triplával vette kezdetét a harmadik felvonás, ezt viszont gyors és könnyű vasi kosarak követték, 59-49-nél újra tíz pont volt a két csapat között. Sorban jöttek a triplák, egymás után három is, a Falco előnye pedig tovább nőtt, 69-52-nél már tizenhét pont volt közte. Vojvoda Dávid kinti dobásaiban azért továbbra is bízhatott az Alba, a társak azonban nem igazán tudtak felzárkózni mellé, így pedig nehéz dolga volt a vendégeknek. Állandósulni látszott a több mint tíz pontos differencia a csapatok között, a záró felvonás 79-64-es hazai előnynél vette kezdetét. 

 

Váltott pontokkal indult az utolsó tíz perc, majd ismét a Falco akarata érvényesült és tovább hízott az előnyük. Forray Gábor ezúttal is időt kért, Vojvoda ismét extra triplát süllyesztett el, Bruinsma pedig ugyanezt tette a másik oldalon. A Fehérvár kétségbeesetten ment előre, a szombathelyiek azonban taktikus, fegyelmezett játékkal őrizték előnyüket és minden egyes másodperccel közelebb kerültek egy nagyon fontos győzelemhez. Három perccel a vége előtt 95-82-re vezetett az Okorn-csapat, a dekoncentráltság, illetve a fáradtság pedig ekkor már bőven eredményezett hibákat mindkét oldalon. A találkozó 95-84-es Falco-győzelmet hozott, a vasiak nagyon értékes sikert könyvelhettek el egy rendkívül megterhelőnek és fontosnak ígérkező hét első mérkőzésén. 

 

Gasper Okorn együttese csütörtökön 18 órás kezdéssel a Jászberény együttesét fogadja az Aréna Savariában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Haladás: Búcsú a kupától
A Kisvárda jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé: az NB/I-es együttes 0-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen.
Oltópont, költségvetés, Fő téri illemhely – Online fogadóórát tartott a polgármester
A fertőzöttek száma szempontjából kedvező a helyzet Szombathelyen, de szükséges az óvintézkedések fenntartása ahhoz, hogy ez így is maradjon – egyebek mellett járványügyi helyzetjelentést is adott dr. Nemény András az év első online polgármesteri fogadóóráján, amit az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán követhettek a szombathelyiek.
Rendkívüli támogatást kaphatnak az állatkertek
Rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek.
Buffont választották minden idők legjobb kapusának
A Juventusban védő Gianluigi Buffon lett minden idők legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).
A távmunkában érintettek kitartanának a home office mellett
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási eredményeit ismertetve az MTI-vel.