km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Magabiztos Falco-győzelem a DEAC ellen az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén

Magabiztos Falco-győzelem a DEAC ellen az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén

A szombathelyiek végig vezetve szerezték meg sorozatban kilencedik sikerüket a bajnokságban, ezúttal 80-70 arányban diadalmaskodtak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 25. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - DEAC 80-70 (32-18, 14-14, 18-13, 15-25)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 16/3, Somogyi 11-3, Clark 18/12, Golomán 6, Keller 4. Cserék: Barac 4, Perl 18, Verasztó -, Kovács B. -, Hawkins 3/3

Edző: Milos Konakov

DEAC : Thames 5/3, Hagins 11/9, Valerio-Bodon 3/3, Dzeletovics 10/6, Tóth 8. Cserék: Polyák 9/3, Drenovac 13, Kerpel-Fronius -, Aska 11, Kovács -

Edző: Milenko Topic

 

Az alapszakaszban utoljára lépett pályára hazai környezetben a Falco, az ellenfél pedig a DEAC együttese volt. A debreceniek legutóbb borsot törtek a sárga-feketék orra alá 91-88-as győzelmükkel, így aztán volt oka a visszavágásra a tabella élén álló vasiaknak. 

 

Somogyi trojkája után jó szombathelyi védekezés, majd mindkét oldalon egy-egy tripla következett, két perc elteltével 5-3 állt az eredményjelzőn. Nem hagyta magát a DEAC, ismét váltott pontok következtek, majd Somogyi hármasa hullott be, a szigorú védekezésnek is köszönhetően 14-5-re el tudott lépni a listavezető. Kapaszkodtak a vendégek, méghozzá egy triplával, Clark azonban nyomban lehűtötte a kedélyeket, sőt, mi több, ezt egy újabb sárga-fekete kosár követte. 18-8-nál tíz volt közte, szűk öt perccel a negyed vége előtt pedig időt is kértek a debreceniek .Egy 0-4-es sorozatot követően Golomán szerzett bravúros kosarat, megtörve ezzel a felzárkózást, majd Clark dudaszós kintije ért célba. MIndenre volt válasza a Falconak, két minutummal az etap vége előtt 26-15-re vezettek a vasiak. A negyed hajrájában Clark és Hawkins is elsüllyesztett egy triplát, 32-18-ról várták a felek a folytatást.

 

A második tíz perc első pontjait a sötétmezesek szerezték, amire Perl egy zsákolással válaszolt, Több, mint három perc elteltével még csak egy-egy kosárnál tartott mindkét csapat, végül a DEAC tudott elmozdulni a holtpontról, méghozzá Drenovacnak köszönhetően (34-23). Szombathelyi oldalon ezt Golomán tette meg, majd beindult a gépezet, 40-25-nél ismét a vendégek trénere hívta magához övéit. A folytatásban rövid idő leforgása alatt hét pontot szereztek a cívisvárosiak, egy pont híján hátrányuk felét ledolgozták, Milos Konakov pedig érezte is, hogy reagálnia kell. Clark-dupla, majd Váradi-tripla következett, helyreállt a világ rendje, utóbbi büntetőjével pedig ki is alakult a félidei 46-32-es eredmény.

 

Keller zsákolása kimaradt, a vendégek egyik büntetőjüket elhibázták, Perl viszont kintről köszönt be, 49-33-ra módosítva az állást. A DEAC-nak csak fellángolásai voltak, folyamatosan nyílt az a bizonyos olló, 53-35-nél már tizennyolc pont volt a differencia. Váradi trojkájával ez húszra nőtt, a Falco nagyon magabiztosan kosárlabdázott, mind védekezésben, mind pedig támadásban ellenfele fölé tudott kerekedni. 60-38-nál egy hármassal próbálta lopni a távolságot a hajdúsági csapat, Milos Konakov időt kért, három perc volt ekkor vissza az utolsó előtti játékrészből. Két sárga-fekete kosár után a debrecenieknek kellett cselekedni, a húsz pont körüli különbség állandósulni látszott, magabiztosan őrizte előnyét a Konakov-legénység. Az utolsó felvonás előtt 64-45 állt az eredményjelzőn, így kanyarodtak rá a csapatok az utolsó tíz percre.

 

A mérkőzés ezen szakaszára a lényegi kérdések már eldőlni látszottak, ennek ellenére megszórták magukat a csapatok, látványos kosarakat is szereztek. 70-54-nél mindkét együttes megrekedt, a koncentráció sem volt már 100%-os, Somogyi végül büntetőből tudta gyarapítani pontjainak számát. 71-58-nál hazai időkérés, majd Perl-tripla következett, Váradi ziccere után pedig a vendégek döntöttek a timeout mellett. Golomán kosarával tovább nőtt az előny, majd öt vendég pont érkezett, Barac duplájával viszont elérte a 80 pontot a Falco. Az összecsapás tízpontos hazai sikerrel zárult, 80-70-re nyert a címvédő.

 

Milos Konakov fiaira szerdán a Rytas Vilnius elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés vár, majd március 26-án, szombaton Nyíregyházán zárja a bajnokság alapszakaszát az együttes.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
ORFK: mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából kedden
Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.