km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Magabiztos Falco-győzelem a DEAC ellen az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén

Magabiztos Falco-győzelem a DEAC ellen az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén

A szombathelyiek végig vezetve szerezték meg sorozatban kilencedik sikerüket a bajnokságban, ezúttal 80-70 arányban diadalmaskodtak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 25. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - DEAC 80-70 (32-18, 14-14, 18-13, 15-25)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 16/3, Somogyi 11-3, Clark 18/12, Golomán 6, Keller 4. Cserék: Barac 4, Perl 18, Verasztó -, Kovács B. -, Hawkins 3/3

Edző: Milos Konakov

DEAC : Thames 5/3, Hagins 11/9, Valerio-Bodon 3/3, Dzeletovics 10/6, Tóth 8. Cserék: Polyák 9/3, Drenovac 13, Kerpel-Fronius -, Aska 11, Kovács -

Edző: Milenko Topic

 

Az alapszakaszban utoljára lépett pályára hazai környezetben a Falco, az ellenfél pedig a DEAC együttese volt. A debreceniek legutóbb borsot törtek a sárga-feketék orra alá 91-88-as győzelmükkel, így aztán volt oka a visszavágásra a tabella élén álló vasiaknak. 

 

Somogyi trojkája után jó szombathelyi védekezés, majd mindkét oldalon egy-egy tripla következett, két perc elteltével 5-3 állt az eredményjelzőn. Nem hagyta magát a DEAC, ismét váltott pontok következtek, majd Somogyi hármasa hullott be, a szigorú védekezésnek is köszönhetően 14-5-re el tudott lépni a listavezető. Kapaszkodtak a vendégek, méghozzá egy triplával, Clark azonban nyomban lehűtötte a kedélyeket, sőt, mi több, ezt egy újabb sárga-fekete kosár követte. 18-8-nál tíz volt közte, szűk öt perccel a negyed vége előtt pedig időt is kértek a debreceniek .Egy 0-4-es sorozatot követően Golomán szerzett bravúros kosarat, megtörve ezzel a felzárkózást, majd Clark dudaszós kintije ért célba. MIndenre volt válasza a Falconak, két minutummal az etap vége előtt 26-15-re vezettek a vasiak. A negyed hajrájában Clark és Hawkins is elsüllyesztett egy triplát, 32-18-ról várták a felek a folytatást.

 

A második tíz perc első pontjait a sötétmezesek szerezték, amire Perl egy zsákolással válaszolt, Több, mint három perc elteltével még csak egy-egy kosárnál tartott mindkét csapat, végül a DEAC tudott elmozdulni a holtpontról, méghozzá Drenovacnak köszönhetően (34-23). Szombathelyi oldalon ezt Golomán tette meg, majd beindult a gépezet, 40-25-nél ismét a vendégek trénere hívta magához övéit. A folytatásban rövid idő leforgása alatt hét pontot szereztek a cívisvárosiak, egy pont híján hátrányuk felét ledolgozták, Milos Konakov pedig érezte is, hogy reagálnia kell. Clark-dupla, majd Váradi-tripla következett, helyreállt a világ rendje, utóbbi büntetőjével pedig ki is alakult a félidei 46-32-es eredmény.

 

Keller zsákolása kimaradt, a vendégek egyik büntetőjüket elhibázták, Perl viszont kintről köszönt be, 49-33-ra módosítva az állást. A DEAC-nak csak fellángolásai voltak, folyamatosan nyílt az a bizonyos olló, 53-35-nél már tizennyolc pont volt a differencia. Váradi trojkájával ez húszra nőtt, a Falco nagyon magabiztosan kosárlabdázott, mind védekezésben, mind pedig támadásban ellenfele fölé tudott kerekedni. 60-38-nál egy hármassal próbálta lopni a távolságot a hajdúsági csapat, Milos Konakov időt kért, három perc volt ekkor vissza az utolsó előtti játékrészből. Két sárga-fekete kosár után a debrecenieknek kellett cselekedni, a húsz pont körüli különbség állandósulni látszott, magabiztosan őrizte előnyét a Konakov-legénység. Az utolsó felvonás előtt 64-45 állt az eredményjelzőn, így kanyarodtak rá a csapatok az utolsó tíz percre.

 

A mérkőzés ezen szakaszára a lényegi kérdések már eldőlni látszottak, ennek ellenére megszórták magukat a csapatok, látványos kosarakat is szereztek. 70-54-nél mindkét együttes megrekedt, a koncentráció sem volt már 100%-os, Somogyi végül büntetőből tudta gyarapítani pontjainak számát. 71-58-nál hazai időkérés, majd Perl-tripla következett, Váradi ziccere után pedig a vendégek döntöttek a timeout mellett. Golomán kosarával tovább nőtt az előny, majd öt vendég pont érkezett, Barac duplájával viszont elérte a 80 pontot a Falco. Az összecsapás tízpontos hazai sikerrel zárult, 80-70-re nyert a címvédő.

 

Milos Konakov fiaira szerdán a Rytas Vilnius elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés vár, majd március 26-án, szombaton Nyíregyházán zárja a bajnokság alapszakaszát az együttes.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.