km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Letartóztatták a férfit, aki hét szírt próbált meg átcsempészni a magyar-osztrák határon

Letartóztatták a férfit, aki hét szírt próbált meg átcsempészni a magyar-osztrák határon

A Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt egy hónapra elrendelte egy román férfi letartóztatását, közölte az ügyészség.

 

A gyanúsított 2021. július 23-án ismeretlen személy megbízásából 7 fő, magát szír állampolgárnak valló személynek - akik a szerb-magyar határon jogellenesen, a határzáron átmászva léptek be Magyarország területére- segítséget nyújtott a magyar-osztrák államhatár szintén jogellenes átlépéséhez. Ennek során a gyanúsított az általa vezetett Audi A4 típusú személygépkocsival az 55-ös úton, Mórahalom közelében felvette a szír állampolgárokat és tudva arról, hogy a magyar-osztrák államhatárt meg nem engedett módon kívánják átlépni, őket a nyugati határ közelébe szállította. A gyanúsított által vezetett gépjárművet a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei 2021. július 23-án 18 óra körül a 8-as főút 112-es km-szelvényénél, Karakó térségében közúti ellenőrzés alá vonták, amelynek során a gépjármű utasterében és csomagtartójában 7 fő, Magyarország területére szóló, érvényes úti okmánnyal és magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt, köztük egy lány kisgyermeket találtak. A gyanúsított a külföldi honosságú személyek osztrák határhoz történő szállítását 150 euro ellenében vállalta, amelyet még nem kapott meg.


A végzést tudomásul vették, így az végleges.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.