km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Lerobbant az embercsempész gépkocsija

Lerobbant az embercsempész gépkocsija

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás során, vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év börtönre és 6 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy ukrán férfit, áll az ügyészség közleményében.

 

A tényállás szerint a terhelt egy alkalmazáson keresztül megállapodott egy ismeretlen személlyel, hogy a szerb határtól az osztrák határig személygépkocsival szállít olyan személyeket, akik a magyar államhatáron illegálisan lépnek be és ki. Az ismeretlen személy anyagi ellenszolgáltatást ígért a terheltnek, amelyet a sikeres szállítást követően kapott volna meg. A vádlott az alkalmazáson keresztül megkapta azokat a GPS koordinátákat, ahol fel kell vennie a csempészett személyeket, valamint azokat a GPS koordinátákat is, ahová szállítania kell őket. Hét szír állampolgár – akik közül három személy 18 év alatti – 2022. január 16-án a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére beléptek. A vádlott egy külföldi rendszámú, Opel Astra típusú személygépkocsiba, a szerb határ közelében, egy erdő szélén felvette a szíreket, akik Ausztriába szerettek volna eljutni. Az Opel Astra azonban 2022. január 17-én 7 óra körül az M86. számú főúton meghibásodott, így azzal a terhelt nem tudta tovább szállítani a csempészett személyeket. A vádlott ezt jelezte a megbízójának, aki egy ismeretlen személlyel 14 óra körül, egy szintén külföldi forgalmi rendszámú, Mazda 6 típusú személygépkocsit szállított le a terheltnek, aki ezzel a személygépkocsival szállította tovább a csempészett személyeket, amikor 15 óra 30 perckor a 87. számú főúton közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták őket.


Az ítélet jogerős.

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.
Elítélték a román férfit, aki meg akart erőszakolni egy fiatal lányt 
Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.