km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Legyőzte a Szegedet, tovább őrzi veretlenségét a Haladás

Legyőzte a Szegedet, tovább őrzi veretlenségét a Haladás

A szombathelyiek a csapatkapitány, Németh Milán távoli lövésével gyűjtötték be a három pontot az alföldiek ellen.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 6. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás: Rózsa  Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus T. (Szekér, 71.), Kiss B., Holdampf, Doktorics (Tóth-Gábor, 57.) – Tóth M. (Monori, 71.), Horváth R. 

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Ódor, Tóth G., Temesvári, Lestyán – Simon Á., Dobos Á. (Germán, 62.), Pejovic, Kóródi (Gréczi, 75.) – Haruna (Gajdos, 62.), Kovács M. 

Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerző: Németh Milán 80.

 

A kéthetes válogatott szünet előtti utolsó találkozón a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látta vendégül a Szombathelyi Haladás. A két gárdát a találkozó előtt egy pont választotta el egymástól a tabellán: a zöld-fehérek öt forduló alatt kilenc pontot gyűjtöttek, míg a vendégek neve mellett nyolc egység szerepelt. A Szegednek az elmúlt időszakban nem sok babér termett a vasiak ellen, a két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből ugyanis egyet sem tudtak megnyerni, három szombathelyi győzelem, valamint két döntetlen volt a mérleg. A vendégek keretében több olyan játékos is helyet kapott, aki korábban megfordult a Haladásnál: Simon Ádám, Mohl Dávid, valamint Gajdos Zsolt is korábbi csapata ellen lépett pályára, de Dragan Vukmir segítője, Andorka Péter is sok szállal kötődik a vasiakhoz. 

 

A zöld-fehérek kezdték valamivel aktívabban a találkozót, különösen az előző mérkőzést gyomorbántalmak miatt kihagyni kényszerülő Tóth Milán futballozott veszélyesen és okozott problémát a vendég védelemnek. A 16. percben Kállai Kevin is lövésre szánta el magát, nem sokkal tévesztett célt az ifjú játékos. A játék inkább a szegediek térfelén folyt, a Haladás mozgósított nagyobb erőket a vezetés megszerzése érdekében, helyzetüket viszont nem könnyítette meg, hogy egy jól szervezett, masszív védelemmel találták magukat szemben. Az első játékrész utolsó említésre méltó momentumaként egy vendég lövést lehetett feljegyezni, Dobos próbálkozott. 

 

A fordulás után mindkét együttes dekoncentráltan, pontatlanul játszott, gyakorlatilag egymás hibáiból éltek a felek. A két tréner is érezte, hogy jól jönne a vérfrissítés csapataik számára, így aztán érkeztek az új emberek, hogy némi lendületet hozzanak a játékba. A 63. percben aztán épp a csereként beállt Tóth-Gábor Kristóf adott jó labdát Tóth Milánnak, a szombathelyiek 77-ese azonban a kapu mellé lőtt. Gajdos lövésénél Rózsának kellett résen lennie, majd Szekér Ádám és Monori Norbert állt be a szombathelyieknél. Egy perccel később utóbbit rögtön gyanús körülmények között állították meg a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A vasiak nyomtak, Kiss Bence és Tóth-Gábor Kristóf is próbálkozott becsülettel, a 78. percben pedig Németh Milán megpattanó lövését védte nagy bravúrral Farkas-Molnár. Két perccel később ismét a hazaiak csapatkapitánya volt a főszereplő: Holdampf lövését blokkolta Pejovic, a labda Németh Milánhoz került, aki jó 30 méterről hatalmas gólt rúgott, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. A hajrában a szegediek még próbálkoztak, kettős cserét is végrehajtottak, az egyenlítésre viszont már nem futotta az erejükből, ez pedig azt jelentette, hogy a Haladás 1-0-ás sikert könyvelhetett el, amivel fellépett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, és ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a második helyen álló Dorog együttese. 

 

A válogatott világbajnoki selejtezői után éppen ez a két együttes csap össze egymással, méghozzá Dorogon, szeptember 12-én, vasárnap, 16 órás kezdettel. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.