km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Nyert a Rytas Vilnius ellen, így győzelemmel búcsúzott a Falco a Bajnokok Ligájától

Nyert a Rytas Vilnius ellen, így győzelemmel búcsúzott a Falco a Bajnokok Ligájától

A szombathelyiek jó iramú, fordulatos mérkőzésen 86-81-es győzelmet arattak litván ellenfelük felett.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, L-CSOPORT 6. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - RYTAS VILNIUS 86-81 (22-19, 17-27, 20-13, 27-22)

Falco: Váradi 15/3, Somogyi 5, Clark 11/9, Golomán 15/3, Keller 2. Cserék: Perl 25, Kovács -, Barac 13, Hawkins -

Edző: Milos Konakov

Rytas: Smith 8/6, Radzevicius 6/6, Girdziunas 4/3, Leissner 14/6, Buva 10. Cserék: Butkevicius 5/3, Kariniauskas 6/3, Normantas 10/6, Uleckas 3/3, Williams 15

Edző: Giderius Zibenas

 

Szerdán este hazai környezetben zárta története legjobb Bajnokok Ligája-szereplését a Falco együttese. A szombathelyiek a Rytas Vilnius együttesét fogadták, mellyel egy végletekig kiélezett mérkőzést játszottak Litvániában, ahol végül 91-88-as hazai siker született. Az már korábban biztossá vált, hogy az "L" jelű kvartettből a Tenerife, valamint a Strasbourg jut tovább a következő körbe, ennek ellenére mindkét együttes szeretett volna győzelemmel búcsúzni a sorozattól.

 

Radzevicius triplájával indult a találkozó, de villámgyorsan fordított egy Váradi-duplával és egy Golomán-hármassal a Falco (5-3). Golomán ezúttal a festékből is eredményes volt, jól kezdtek a szombathelyiek, igaz, Leissner duplája bement a túloldalon, Váradi újabb két pontot szerzett (9-5).  Elkezdtek beesni a vendég távolik, hiába dobott egy ziccert is Golomán, a negyed derekára kiegyenlített a Rytas Vilnius (11-11). Kisvártatva fordítottak is a litvánok, Speedy Smith rohant végig a pályán, ami után egy kicsit kezdtek is ellépni a piros-mezesek, de jókor jött Váradi és Perl összjátéka (14-15). Nagyot küzdöttek a vasiak, egy pillanatig sem hagyták nyugodni a litvánokat, minden vendég kosárra jött a válasz, sőt, Somogyi betörésével a vezetést is visszavették a sárga-feketék (20-19). A hátralevő közel egy percben már csak Barac büntetőit lehetett feljegyezni, jól indult az összecsapás a szombathelyiek számára, akik 22-19-re vezettek

 

Litván kosárral csökkent a különbség a második etap elején, Perl azonban villámgyorsan gondoskodott arról, hogy ez ne tartson sokáig (24-21). Nem hagyta magát a Rytas, egyenlített, Barac azonban fontos kosarat harcolt ki, amivel ismét a szombathelyiek kerültek előnybe. Mindkét oldalon porszem került a gépezetbe, lassan jöttek a pontok, 26-26-nál Williams két büntetőjével vette vissza a vezetést a Vilnius. Karinauskas 50%-os volt a büntetővonalról, Perl tovább gyarapította pontjainak számát, nagyon küzdött a Falco, hogy lőtávolon belül tudjon maradni (28-32). Váradi bravúros kosarával jó uton is járt ezen cél felé a magyar bajnok, a baltiak időt kértek, a nézőtéren pedig zúgott a Ria-Ria-Hungária, a közönség ezúttal is remek hangulatot varázsolt az Aréna Savariába. Váradi asszisztja után Clark szórt egy triplát, majd Butkevicius is megtette ugyanezt, ezúttal Milos Konakov rendelte magához övéit, méghozzá 33-37-es állásnál. Smith hármasával szűk három perccel a félidő vége előtt hét pontra duzzadt a különbség, Keller azonban gyorsan válaszolt, kapaszkodnia kellett a házigazdának. Mindkét oldalon technikai hibák nehezítették a támadások befejezését, Milos Konakov ismét időt kért, egy perc volt ekkor a nagyszünetig. A játékrész utolsó momentumaként Leissner triplája ért célba, két negyed után 39-46 állt az eredményjelzőn.

 

Váradi és Keller révén két gyors kosárral indította a harmadik felvonást a Falco, majd egy vendég kosár után Perl hozta egy kosárra a vasiakat (45-48). Szigorított a védekezésén a Konakov-legénység, 45-50-nél viszont nem igazán találták a ritmust, Perl mozdította el a holtpontról az együttest négy pontjával (49-54). Golomán kosarával ismét három pontra olvadt a különbség, a Rytas pedig az időkérés mellett döntött. Perl Zoltán ezúttal is ihletett formában kosárlabdázott, 53-54-re módosította az állást, amit egy remek védekezés követett, a vezetésért támadhatott a Falco. Ezúttal kimaradt a ziccer, ahogy a vendégek triplakísérlete is, másodjára viszont már nem hibáztak a hazaiak, Clark hintett egy hármast, szűk három perccel a negyed vége előtt 56-54 állt az eredményjelzőn. Elkapta a fonalat a vasi gárda, 58-55-nél Somogyi az egyik büntetőjét bedobta, ezt követően viszont Williams négy villámgyors ponttal eltüntette a Rytas hátrányát (59-59). Milos Konakovnak reagálnia kellett, újabb kosár már nem esett ebben a negyedben, ami azt jelentette, hogy 59-59-cel kanyarodtak az utolsó tíz percre a csapatok. 

 

Williamset nehezen tudták tartani a sárga-feketék, Somogyi azonban hamar egalizált, sőt, mi több, Váradi elsüllyesztett egy triplát, ismét a magyar bajnoknál volt az előny (64-61). A litvánok büntetőkkel zárkóztak, a hangulat kezdett egyre feszültebbé válni, ádáz csata folyt a pályán. Williams újabb kosarára Clark triplával felelt, Somogyi önfeláldozó módon szerzett labdát, Perlt pedig hárompontos-kísérlet közben faultolták, amiért járt a három büntető. 69-65-nél ismét Williams volt az, aki tartotta a reményt a vilniusiakban, akik Leissner kintijének köszönhetően visszavették a vezetést (69-70). Keller büntetői kimaradtak, Váradi viszont ismét bravúros kosarat szerzett, mint ahogyan Perl is, 73-70-re vezetett a Falco. Vendég időkérés következett, majd egy 50%-os büntetőzés, Keller pedig remekül védekezett. Golomán duplája a helyére került, majd a büntetői is, az utolsó percbe 77-72-vel léptek be a csapatok. Barac is beköszönt, eldőlni látszott a mérkőzés, és bár egy utolsó, nagy feltámadást még megpróbáltak a vendégek, innen már nem volt visszaút számukra, a Falco 86-81-es győzelmet aratott.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.