km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Legyőzte a házigazdát, és megnyerte a Bányász Kupát a Falco

Legyőzte a házigazdát, és megnyerte a Bányász Kupát a Falco

A szombathelyieknél öt játékos is tíz pont fölé jutott.

 

MVM OSE LIONS - FALCO KC Szombathely 63 - 75  (11-13; 9-16; 26-25; 17-21)

 

Ahogy arról beszámoltunk, a Falco pénteken nyerni tudott a PVSK ellen, így a mai napon a tornagyőzelemért játszhatott az Oroszlányban megrendezésre kerülő Bányász Kupán. A sárga-feketék a házigazdákkal találkoztak a döntőben, miután az OSE a másik találkozón felülmúlta a Nyíregyháza együttesét.

 

A klubhonlap beszámolója szerint rendkívül fizikális mérkőzést játszottak a felek, az első tíz percben főként a védekezésen volt a hangsúly mindkét oldalon, kevés pont esett, 11-13-ra azonban Milos Konakov fiai vezettek. A második negyedben is remekül védekeztek a vasiak, mindössze kilenc pontot kaptak, míg támadásban Golomán György és Keller Ákos jeleskedett, ennek köszönhetően pedig 20-29-re ellépett a Falco a nagyszünet előtt. 

 

A félidő után megismétlődött a pénteki forgatókönyv, nagyot küzdve visszajött a mérkőzésbe az ellenfél, ezt követően viszont Benke Szilárd, valamint Váradi Benedek is nagyon fontos triplát szerzett, ami nagyon kellett ahhoz, hogy 46-54-re a sárga-feketék vezessenek az utolsó felvonás előtt. A záró negyedben több alkalommal is tíz pont fölé nőtt a szombathelyiek előnye, azonban nem adta magát könnyen az OSE és minden erejükkel azon voltak, hogy szorossá tegyék a mérkőzést. A Falco győzelme végül nem forgott veszélyben, Váradi Benedekék 63-75 arányban legyőzték az OSE-t, így megszerezték az első helyet.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.