km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Legyőzte a Falco a PVSK-t és döntőt játszik az oroszlányi Bányász Kupán

Legyőzte a Falco a PVSK-t és döntőt játszik az oroszlányi Bányász Kupán

A szombathelyiek kevesebb, mint három hét múlva épp a baranyaiak ellen kezdik meg hazai környezetben a 2021/2022-es idényt.

 

A hatnapos szlovéniai edzőtábort, illetve az ott lejátszott két felkészülési mérkőzést követően pénteken már újabb erőpróba várt a sárga-fekete együttesre. Milos Konakov fiai a Bányász Kupa elődöntőjében léptek pályára a PVSK ellen. A klubhonlap beszámolója szerint jól kezdett a szombathelyi együttes, a baranyaiak azonban jó dobóformájuknak köszönhetően két ponttal vezettek tíz percnyi játék után (18-20). A fordulás már egyértelműen a vasiakról szólt, Benke Szilárd, valamint Keller Ákos vette hátára a csapatot, a második negyedben szerzett 22 pontból - a hazaiak mindössze 6-ot szereztek ebben a játékrészben - 11-et ők jegyeztek, így a szünetben 40-26 állt az eredményjelzőn.

 

A pihenőt követően légiósai tartották a lelket a PVSK-ban, olyannyira, hogy a két számjegyű hátrányt sikerült ledolgozniuk, a záró etapra etapra pedig 73-73-mal fordultak a csapatok. Az utolsó felvonásban aztán feljavult a Falco védekezése, támadásban is jöttek a pontok Benke Szilárd, valamint Golomán György révén, így a szombathelyiek örülhettek a végén, 82-73 arányban nyerték a találkozót. A másik mérkőzésen a házigazda OSE Lions a Hübner-Nyíregyháza BS együttesével találkozik, ennek a mérkőzésnek a győztesével vívja majd a döntőt a sárga-fekete alakulat holnap 18 óra 30 perckor.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.