km/óra
  2020.11.26., csütörtök  •  Virág napja
Lecsapott a szél: tetőlemezt bontott meg, fákat döntött, faágakat tört le

Lecsapott a szél: tetőlemezt bontott meg, fákat döntött, faágakat tört le

A nagy erejű szél okozott gondot Vas megye több pontján a hétfői napon. Tíz esetben volt szükség a Vas megyei tűzoltók segítségére, volt, ahol tetőlemezeket bontott meg, faágakat tört le, homlokzatot bontott meg a viharos szél, olvasható a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Szombathelyen, a Király utcában egy öles fa dőlt neki egy másik fának. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították. Társasház oldalfaláról hullott a vakolat a Vörösmarty Mihály utcában. A tűzoltók magasból mentő segítségével a meglazult vakolatdarabokat eltávolították, majd a járdaszakaszt kordonszalaggal elkerítették. 


Körmenden, a Rákóczi utcában egy társasház tetőszerkezetén a bádoglemezt bontotta meg a szél, a körmendi hivatásos tűzoltók létrás tűzoltóautó segítségével a tetőre feljutottak, a tetőelemeket rögzítették. A Bartók Béla lakótelepen több faág lógott a magasban, veszélyeztetve a forgalmat. A körmendi hivatásos tűzoltók magasból mentő gépjármű segítségével a faágakat eltávolították. Egy öles fa lombkoronája tört le és egy parkoló autóra esett a Németh Mária utcában, ezt kéziszerszámok segítségével vitték el. 


Tizenöt méter magas kőrisfa ága esett rá egy szigetelt telefonvezetékre Nagygeresden, a Petőfi Sándor utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók magassági ágazóval a fát leszedték a vezetékről. 


Sárváron, a Széchenyi István utcában egy parkoló személygépjárműre esett egy letört faág, amit a sárvári hivatásos tűzoltók távolították el. 


Családi ház kerítésére dőlt rá egy fa Répcelakon a Kőris utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók két darab motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták. Családi ház kerítésére és járdára dőlt egy hét méter magas cseresznyefa az Avar utcában. A tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták.


Daraboshegyen, a Fő utcában a szomszéd házra dőlt egy fa, ezt a körmendi hivatásos tűzoltók távolították el. 


Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Éveken át verték és éheztették a gyerekeiket egy Körmend közeli településen
A Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a Körmend közeli településen élettársi kapcsolatban élő férfi és nő ellen, akik magatartásukkal éveken át veszélyeztették három gyermeküket, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Gulyás: pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
A kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzük, ezért mindenkivel tárgyalunk, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely közölte azt is, hogy jövő hét szerdán fogja a kormány az eddigi intézkedések hatásait értékelni, és döntenek majd arról, hogy szükség van-e további intézkedésekre, vagy sem.
legfrissebbek
Az EP aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az EU-ban
Az Európai Parlament (EP) rendkívül aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az Európai Unióban, elítéli az újságírókat célzó erőszakot, zaklatást és nyomásgyakorlást, továbbá követeli a médiára gyakorolt kormányzati befolyás mértékének, valamint a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának vizsgálatát - derült ki az uniós parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán elfogadott állásfoglalásából.
Újabb európai ország hosszabbítja meg a korlátozásokat
Litvániában december 17-ig meghosszabbítják a részleges karantént, mert továbbra is magas a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be szerdán a vilniusi kormány.
Elhunyt Diego Maradona
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
A kínai elnök gratulált Joe Bidennek
Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán gratulált Joe Biden várható amerikai elnök választási győzelméhez.
Nem sikerült a pontszerzés a Haladás-Viktóriának a Kelen otthonában
A hajrá-beli gólzáporból a hazaiak jöttek ki jobban, így Könczey Zsolt együttese otthon tartotta a három pontot.