km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Leálltak a repülők, hazatekert Skóciából Athénba a görög diák

Leálltak a repülők, hazatekert Skóciából Athénba a görög diák

A Skóciában tanuló 20 éves görög srác úgy döntött, hogy nem fog ki rajta a járvány és két keréken átszeli Európát.

 

Kleon Papadimitriout legalább annyira hidegzuhanyként érte márciusban berobbanó koronavírus járvány, mint a szaktársait a skóciai egyetemen, ahol a tanulmányait folytatja. Úgy érezte, hogy Athénban kellene átvészelnie a vírust a családjával, de a repülőjáratokat hamar törölték. "Választhattam, hogy vagy Aberdeenben maradok hónapokig, vagy megpróbálok a repülés helyett más alternatívát találni" - mondta el.

 

A biciklizés ötlete márciusban merült fel benne, majd pár hét előkészület után május 10-én nekiindult a 3500 kilométeres kiruccanásnak. A görög srácnak nem ez volt az első kétkerekes élménye. Korábban már több versenyen és hosszabb-rövidebb túrán is részt vett, így - legalábbis azt hitte, hogy - tudta, mire vállalkozik. 

 

 

A Brit-szigetek után Hollandiába vette az irányt, majd a Rajna-mentén eljutott Ausztriába, ahonnan már "csak" Észak-Olaszország átszelése és egy Görögországba tartó hajóutazás következett. Naponta 60-120 km-t tekert le, ehhez tucatnyi konzerv-szardíniából és mogyoróvajas szendvicsekből merítette az energiát. Összesen 48 napot volt úton. 

 

"Csak most kezdem felfogni, hogy mekkora utazást vállaltam be" - árulta el a több mint két hónapos tekeréssel kapcsolatban. "Az elmúlt 48 nap nagyon jó lehetőség volt rá, hogy jobban megismerjem a képességeimet és a határimat. Minden kalandvágyó biciklisnek bátran tudom ajánlani, hogy tekerje át a kontinenst."

 

Forrás: CNN

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.