km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Leálltak a repülők, hazatekert Skóciából Athénba a görög diák

Leálltak a repülők, hazatekert Skóciából Athénba a görög diák

A Skóciában tanuló 20 éves görög srác úgy döntött, hogy nem fog ki rajta a járvány és két keréken átszeli Európát.

 

Kleon Papadimitriout legalább annyira hidegzuhanyként érte márciusban berobbanó koronavírus járvány, mint a szaktársait a skóciai egyetemen, ahol a tanulmányait folytatja. Úgy érezte, hogy Athénban kellene átvészelnie a vírust a családjával, de a repülőjáratokat hamar törölték. "Választhattam, hogy vagy Aberdeenben maradok hónapokig, vagy megpróbálok a repülés helyett más alternatívát találni" - mondta el.

 

A biciklizés ötlete márciusban merült fel benne, majd pár hét előkészület után május 10-én nekiindult a 3500 kilométeres kiruccanásnak. A görög srácnak nem ez volt az első kétkerekes élménye. Korábban már több versenyen és hosszabb-rövidebb túrán is részt vett, így - legalábbis azt hitte, hogy - tudta, mire vállalkozik. 

 

 

A Brit-szigetek után Hollandiába vette az irányt, majd a Rajna-mentén eljutott Ausztriába, ahonnan már "csak" Észak-Olaszország átszelése és egy Görögországba tartó hajóutazás következett. Naponta 60-120 km-t tekert le, ehhez tucatnyi konzerv-szardíniából és mogyoróvajas szendvicsekből merítette az energiát. Összesen 48 napot volt úton. 

 

"Csak most kezdem felfogni, hogy mekkora utazást vállaltam be" - árulta el a több mint két hónapos tekeréssel kapcsolatban. "Az elmúlt 48 nap nagyon jó lehetőség volt rá, hogy jobban megismerjem a képességeimet és a határimat. Minden kalandvágyó biciklisnek bátran tudom ajánlani, hogy tekerje át a kontinenst."

 

Forrás: CNN

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.