km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Lakossági fórum a Stromfeld-lakótelep parkolási problémáiról

Lakossági fórum a Stromfeld-lakótelep parkolási problémáiról

A Stromfeld lakótelep évtizedes parkolási problémájának megoldása volt a kedden megtartott lakossági fórum fő témája. Bokányi Andrienn képviselő tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy már évekkel ezelőtt felmérték, mely zöldterületeket lehetne parkolóvá átépíteni. A tömbházaknál lévő garázssorok két végében elterülő félköríves zöldterületeket terveztették át, így 120 millió forintból 47 darab parkoló jönne létre. Egyelőre 13 parkolót alakítanának ki a város saját költségvetéséből, a többit TOP Plusz forrásból tervezik megvalósítani. Szó esett arról is, hogy májusra elkészül a 11-es Huszár út, Teleki Blanka, Stromfeld-vasútvonal és a Repülők útja által lehatárolt terület közlekedési rendjének felülvizsgálata.

 

Fotó: Bokányi Adrienn Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.