km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Labdarúgás: elmaradnak idén a kontinenstornák, az Európa-Bajnokság és a Copa America is 2021-ben kerül megrendezésre

Labdarúgás: elmaradnak idén a kontinenstornák, az Európa-Bajnokság és a Copa America is 2021-ben kerül megrendezésre

A halasztással lehetőség nyílik a topligák, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga nyári befejezésére.

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mai videokonferenciáján döntés született arról, hogy 2021-ben rendezik meg a Labdarúgó Európa-Bajnokságot. A tagországok egyöntetűen ezt a variációt támogatták, így a hivatalos dátum 2021.június 11-július 11-re módosult. 

A döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy a jelenleg szünetelő bajnokságokat a nyár folyamán be tudják fejezni, valamint sor kerülhessen a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga további küzdelmeinek lebonyolítására is. A két sorozattal kapcsolatban még nem közölt pontos dátumokat az UEFA, de az Európa Liga döntőjét június 24-én rendezhetik, míg a Bajnokok Ligája fináléjára június 27-én kerülhet sor.

Az Európa-Bajnokság mellett többek között a márciusi pótselejtezők dátuma is módosul, az érintett sorozatok és mérkőzések időpontjáról az UEFA később dönt majd.

 

Ugyancsak ma döntöttek a nyár másik labdarúgó-eseményének, a Copa Americának az elhalasztásáról is. A dél-amerikai kontinenstornát az Európa-Bajnoksághoz hasonlóan 2021-ben rendezik majd meg. 

 

Kiemelt kép: dlsz.hu

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Megölték az iráni atomprogram atyját
Tűzharcba keveredett az iráni atomprogram atyjaként ismert Mohszen Fahrizade testőrsége ismeretlenekkel Teherán mellett péntek este. A 69 éves tudós a hivatalos beszámolók szerint meghalt. Irán nem hivatalosan Izraelt sejti az akció mögött.
Decemberben ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz
Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.
Elkészültek a vb-selejtező kalapjai
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistája alapján összeálltak a kalapok a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolására.
Elhunyt Balázs Fecó
69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs, ezt az Apostol együttes jelentette be pénteken Facebook-oldalán.
A dal a miénk: LGT-dalokat dolgozott fel a Csík Zenekar az új lemezén
A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.